login

Best practice: Bedrijfstakschool Anton Tijdink

Het is één van de grootste bedrijfstakscholen in Nederland: Anton Tijdink in Terborg. De geschiedenis van de school gaat terug naar de jaren '70, vertelt huidig directeur Mike Broekhuizen. "We zijn begonnen als de bedrijfsschool van Pelgrim. Begin jaren '70 kwam Pelgrim - inclusief de school - in handen van ATAG, waar Anton Tijdink eigenaar van was. In 1988 werd de school vervolgens officieel ondergebracht in een stichting."

Op dit moment telt de stichting zo'n 90 lidbedrijven, voornamelijk in de metaalbranche. Broekhuizen: "Op deze manier vullen we een gat in het huidige opleidingsaanbod. Want voorheen gold dat jongeren met een LTS-diploma (tegenwoordig VMBO) net te laag geschoold waren voor de beroepspraktijk en dat MTS'ers (nu MBO niveau 4) vaak niet in een productieomgeving wilden werken. Het diploma dat leerlingen bij ons halen, is een startkwalificatie van aankomend vakman, waarmee ze direct aan de slag kunnen."

Geen kloof

De praktijkopleiders van de school komen uit het bedrijfsleven, vertelt Broekhuizen. "Hierdoor weten we precies op welke vaardigheden we ons moeten richten. Onze leerlingen gaan dan ook vaak bij onze lidbedrijven aan de slag. Of ze leren door, dat kan uiteraard ook."
Volgens Broekhuizen lukt het zijn school bij uitstek om de vaak gememoreerde kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te dichten. "Wij zijn uit het bedrijfsleven voortgekomen. Ondernemers zien het dan ook als hún school. Je moet niet raar opkijken als je doordeweeks ineens een ondernemer in onze werkplaats ziet lopen. Die komt dan even een kop koffie doen en maakt een praatje met de leerling en de praktijkopleider."

Bedrijven als deelnemer

Het lesprogramma is ook afgestemd op de wensen van de bedrijven, zegt Broekhuizen. "Als de bedrijven vragen om twee lasdiploma's of om de vaardigheid in robotlassen, dan doen we dat. En hebben we een nieuwe verspaningsmachine nodig, dan vragen we onze bedrijven om advies. Op die manier voelen de bedrijven zich 'deelnemer' en gaan er ook veel harder voor." Maar, benadrukt Broekhuizen, dat betekent niet dat er concessies aan de basisopleiding worden gedaan. "We houden ons gewoon aan het wettelijk kader, waarbij alle theorie door het Graafschap College wordt verzorgd. Met dat ROC hebben wij een uitstekende relatie, op alle niveaus. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we in staat om resultaten te boeken. Daar zijn we ongelooflijk blij mee."

Tot nu toe bood Anton Tijdink vooral opleidingen op niveau 1 en 2 aan. Maar dit jaar wordt ook gestart met niveau-3. Broekhuizen: "De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel: bedrijven moeten automatiseren en robotiseren en dat vraagt een hoger niveau van de werknemers. Ook voor zittend personeel bieden wij aanvullende opleidingen, want ook voor hen is het essentieel dat hun kennis ververst wordt."

Voorlichtingsavonden

Voor de komende jaren ziet Broekhuizen twee belangrijke uitdagingen. "Bij ons in de regio slaat de vergrijzing harder toe dan elders. Dat bekent dat we creatief moeten zijn. We proberen leerlingen sneller – in 3 jaar – hun niveau 2 of 3 te laten halen, zodat ze eerder de arbeidsmarkt op kunnen." De tweede uitdaging betreft het imago van de sector. Broekhuizen: "Er bestaat nog altijd een onjuist beeld van onze sector. Daarom organiseren wij, in nauwe samenwerking met onze lidbedrijven, voorlichtingsavonden voor jongeren én hun ouders. In anderhalf uur tijd laten we zien dat je komt te werken in een schone omgeving met mooie machines. En als ze dan ook nog zien dat hun buurman bij zo'n bedrijf werkt, dan durven ouders wél de keus voor een metaalbedrijf te laten maken."
Broekhuizen is ook erg content met de goede samenwerking met brancheverenigingen en scholingsfondsen. "Voor ons is het A+O-project 'Bedrijf & School: Het Nieuwe Samenwerken' een steun in de rug. Als we samen het vizier op hetzelfde doel richten, dan kun je elkaar versterken. En dat is zowel voor de leerlingen als voor de ondernemingen van groot belang."

Meer info

Mike Broekhuizen, directeur Bedrijfstakschool Anton Tijdink, tel. 0315-39 55 60, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..