login

Best practice: opleidingspool Metalent

Leerwerktrajecten op bbl-2 en bbl-3 niveau, opleidingen HBO-duaal en stages. Dat is het aanbod van de Zuid-Hollandse opleidingspool Metalent. "Wij zijn geen klassieke bedrijfsvakschool", zo maakt manager Rens Nagtzaam direct duidelijk. "Wij beschikken niet over een eigen praktijkopleidingslocatie, maar maken gebruik van de opleidingsfaciliteiten van bedrijfsvakscholen en praktijkcentra, waarbij de laatste gekoppeld zijn aan een ROC. Dat is een innovatieve formule, waardoor we géén geld hoeven te stoppen in stenen en vierkante meters."

Metalent leidt leerlingen op voor de klein- en de grootmetaal. Bij meer dan 120 bedrijven met wie er een samenwerkingsrelatie bestaat, lopen momenteel zo'n 120 leerlingen rond. Nagtzaam: "Daarnaast zijn we regionaal uitvoerder geworden van het sectorplan Maritiem, waardoor we 100 tot 120 leerlingen extra kunnen gaan opleiden de komende twee jaar." De leerlingen melden zich vaak zelf bij Metalent via de website aan, vertelt Nagtzaam. "Ze weten ons te vinden. Dat komt ook omdat we op vmbo-scholen voorlichting geven en bedrijfsbezoeken organiseren. Uit één klas had onlangs driekwart van de leerlingen bij ons gesolliciteerd!"

metalentEen opleiding bij Metalent heeft volgens Nagtzaam voor zowel leerlingen als bedrijven belangrijke voordelen. "De leerling heeft zowel een leerwerkgarantie als een baangarantie na afloop van het leerwerktraject. Mocht blijken dat ondanks de voorselectie een leerling niet zo goed past bij een bedrijf of het bedrijf failliet gaat, dan keert de leerling terug in de opleidingspool. Het salaris loopt dan gewoon door.
Als dan aanvullende scholing of training noodzakelijk is, dan organiseren wij dat. De leerling blijft zo dus behouden voor de sector."
Daarnaast worden de bedrijven volledig 'ontzorgd'. Nagtzaam: "Bedrijven betalen bij ons een all-in bedrag. Daarvoor doen wij de promotie, werving en selectie, een assessment, de opleiding én begeleiding gedurende het opleidingstraject van twee, drie of vier jaar.
De begeleiding en coaching door onze consulenten is bij de prijs inbegrepen."

Die formule leidt tot tevreden klanten, zegt Nagtzaam. "Belangrijk is ook dat wij de consulent weer geïntroduceerd hebben. Om de vier weken spreekt deze met de leerling, de school en het bedrijf. We zitten er bovenop en dat leidt tot minder uitval. Bovendien levert het informatie op waarmee we intensief en op maat kunnen begeleiden."

Metalent werkt samen met vijf ROC's: het Albeda College, Zadkine, het Da Vinci College, ROC Brabant en ROC Leiden. "Het ROC is verantwoordelijk voor het onderwijsleerproces en diplomering. Daarnaast trekken we samen op bij het innoveren van onderwijsmethoden en bij de afstemming tussen bedrijfsleven en onderwijs, zodat dit beter aansluit op de praktijk. Bijvoorbeeld door de gezamenlijke ontwikkeling van blended learning."

Nagtzaam denkt dan ook dat in zijn regio het voor de metaal is gelukt de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te dichten. "Wij werken vraaggestuurd: we leiden op naar de behoefte van de metaalbedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid. Daardoor hebben we de instroom de afgelopen jaren weten te verdubbelen."

Toch ziet hij nog wel een uitdaging voor de toekomst: een verdere verbreding van de bbl-3 en bbl-4 opleiding. "Vmbo-opleidingen worden steeds breder en algemener. Leerlingen zitten daardoor vaak op niveau-2, het niveau van de oude ambachtsschool. Terwijl bij bedrijven juist veel vraag is naar niveau 3 en 4. Dus daar richten wij nu al onze pijlen op. Inmiddels zijn er al tien extra leerlingen met een MBO 3 opleiding gestart."

Meer info:

Rens Nagtzaam, manager Metalent, tel. 06-57584170 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..