login

Pagina 1 van 4

Directeur Deltion College loopt stage bij A+O-bedrijf: "Je hebt elkaar gewoon nodig"

Sinds medio vorig jaar stelt A+O een vergoeding beschikbaar voor A+O-bedrijven om docentstages mogelijk te maken. Michiel Bilstra, directeur Techniek van het Deltion College, pakte de handschoen op en keek rond bij het Dedemvaartse bedrijf Rollepaal.

Lees meer...

"Opleiding tot hybride docent is goed voor onderwijs én bedrijfsleven"

De fondsen A+O, OOM en OTIB zijn een gezamenlijk project gestart om vakmensen op te leiden tot instructeur voor de ROC’s. Met als doel de afstand tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen en tegelijkertijd een antwoord te bieden op het toenemende tekort aan techniekdocenten. Gert Hendriks van VDL Enabling Technologies Group volgde de opleiding.

Lees meer...

21st century skills leer je studenten niet door ze strak in een keurslijf te houden

Techniekopleidingen goed laten aansluiten op de behoeften van de bedrijven is geen gemakkelijke taak. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel. “Je moet elkaar daarom frequent blijven opzoeken”, zegt Henk de Vries, opleidingsmanager van ROC Friese Poort. “En studenten 21st century skills aanleren zoals samenwerken en kritisch denken. Hoe? Door ze vrij te laten en vertrouwen te geven.”

Lees meer...

Nieuwe BOL4-opleiding Precisietechniek samen met bedrijfsleven

V.l.n.r.: Frans Konst, Gert Jan ten Brinke en Bert Wessels

Technische bedrijven in Oost-Nederland staan te springen om vakpersoneel: specifiek technisch opgeleide mensen. Vandaar dat ROC van Twente sinds een jaar de nieuwe BOL4-opleiding Precisietechniek biedt. Met input en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven én 40% praktijkonderwijs. Ook A+O-bedrijf Brinks Metaalbewerking draagt hieraan bij.

Lees meer...

A+O biedt regeling voor van-werk-naar-werk begeleiding

Met de regelingen voor ‘Van-Werk-Naar-Werk trajecten’ wil A+O bedrijven ondersteunen om boventallige medewerkers te begeleiden naar ander werk in of buiten de sector. Met als doel om werkloosheid te voorkomen en deze mensen te begeleiden naar een nieuwe baan binnen of de sector.

Lees meer...

Pagina 1 van 4


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.