login

Pagina 1 van 2

Noord-Nederland maakt zich sterk voor groene energie

Noord-Nederland is altijd toonaangevend geweest op het gebied van energie en wil dat graag blijven. Ook als de Groningse gaskraan in 2030 dicht gaat. Vandaar dat de regio zich sterk maakt voor groene energie. Onderwijs, ondernemers en overheid werken samen in het project Gas 2.0. Zo ook A+O-bedrijf Resato International.

 

Lees meer...

“De jonge generatie denkt heel anders”

Studenten van het ROC Amsterdam ontwikkelden voor BSH Huishoudapparaten B.V., producent van huishoudapparatuur, een mechanisme voor een ovendeur. Tot groot enthousiasme van het bedrijf. “Dit is samenwerking tussen school en bedrijf in de praktijk.”

 

Lees meer...

Docenten lopen stage bij A+O-bedrijven

Begin dit jaar is A+O van start gegaan met het project Docentstages, bedoeld om de band tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Voor A+O-bedrijven is een vergoeding van 1.500 euro beschikbaar om deze docentstages vorm te kunnen geven.

Lees meer...

A+O geeft nieuwe impuls aan Servicepunten Techniek

De krapte op de technische arbeidsmarkt neemt steeds meer toe. Dat is reden geweest voor A+O om de Servicepunten Techniek een nieuwe financiële impuls te geven, met als doel om werknemers voor de techniek te behouden en de instroom van nieuwe werknemers in de techniek te vergroten.

Lees meer...

Brievenboek voor minister Bussemaker

56 prominenten uit onder andere het onderwijs en het bedrijfsleven schreven een open brief aan minister Bussemaker met suggesties om het techniekonderwijs te verbeteren. De brieven zijn gebundeld in een boek dat op 10 november jl. tijdens de conferentie ‘Zo overleeft het Techniekonderwijs’ aan de minister is overhandigd.

Een van de brievenschrijvers is Saskia Görtz, directeur van A+O.

Onderstaand haar bijdrage.

Lees meer...

"Stimuleer de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven"

Sinds 2012 is Marinka Kuijpers als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Open Universiteit. Haar leerstoel richt zich op de 'Leeromgeving en loopbanen in het voorbereidend en middelbaar beroepsonderwijs' en wordt ondersteund door diverse organisaties, waaronder ook A+O.

Lees meer...

De 9 bouwstenen van een bedrijfsvakschool

De overeenkomsten en verschillen tussen businessmodellen van bedrijfsvakscholen

Elke organisatie is uniek en heeft een eigen businessmodel. Dat geldt ook voor bedrijfsvakscholen. "A+O was erg benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen de businessmodellen van de bedrijfsvakscholen van het project Bedrijf & School", vertelt Matthijs Bobeldijk, marketing & businessmodel adviseur bij New Business Lab. Op 12 juni leidde hij de kennisdelingsbijeenkomst van het A+O-project Bedrijf & School: Het Nieuwe Samenwerken.

Lees meer...

De brug slaan tussen bedrijf en school

Samenwerking tussen bedrijven en scholen is op talloze manieren mogelijk. Van innovatieve bedrijfsvakscholen tot intensieve loopbaanbegeleiding. Maar hoe vertaal je als bedrijf de vergrijzing naar wat straks nodig is aan nieuwe vakkrachten? En hoe leid je nu als school op voor de arbeidsmarkt over een aantal jaar? Belangrijke vraagstukken waarbij A+O graag kennis deelt, faciliteert en verbindt. Niet voor niets is Bedrijf & School, naast Instroom en Doorstroom, één van de drie programmalijnen van A+O.

Lees meer...

Minister Lodewijk Asscher: “Hoe meer samenwerking tussen school en bedrijf, hoe beter”

Goed geschoolde technische vakkrachten zijn essentieel voor een goed functionerende arbeidsmarkt. Toch sluit de vraag van bedrijven en het aanbod van schoolverlaters vanuit de beroepsopleidingen vaak niet optimaal op elkaar aan. Met een opleidingsduur van gemiddeld drie jaar kan een school niet volledig inspelen op de vraag van nu of morgen. Ook is er een spanning tussen de brede opleiding van scholen en de behoefte aan meer specialistische kennis bij het bedrijfsleven. A+O Nieuws vroeg minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher hoe de kloof tussen school en bedrijf zou kunnen worden gedicht.

Lees meer...

Zo oud als de weg naar Rome

Sla een willekeurige krant open en je komt ze tegen, de woorden integraal, samenwerken, kantelen, innovatie, duurzaam en groen.
In diezelfde krant kom je ook andere woorden veelvuldig tegen: terreur, dreiging, gewapend conflict en oorlog. Allemaal woorden die bij elkaar laten zien dat we in een turbulente tijd leven waarin veel extremiteiten zichtbaar zijn en nog maar weinig voorspelbaar is.

Als je met een verfijnde zoekmachine de woorden oorlog, integraal en samenwerking intoetst, dan kom je tot leuke ontdekkingen. De zoektocht naar de oorsprong van het woord integraal bijvoorbeeld leidt o.a. naar de Romeinen. Tijdens het ochtendappel stonden de legionairs strak in het gelid, klaar om door de centurion geïnspecteerd te worden. De centurion keek de soldaten 1 voor 1 aan waarop deze, oog in oog met zijn meerdere, met zijn rechtervuist op de borstplaat ter hoogte van zijn hart sloeg en riep: Integritas, wat heelheid, compleetheid betekende. De inspecterende centurion luisterde goed naar de wijze waarop het woord werd geroepen en naar het geluid dat een goed onderhouden borstplaat maakt als er op geslagen wordt. Deze moest immers bescherming bieden tegen pijlen en zwaardslagen. De centurion wilde ervan overtuigd zijn dat zijn legionair goed beschermd was. Ieder verlies van een van de manschappen zou zijn eenheid kunnen aantasten. Alleen door samen op te trekken konden ze overleven.

Lees meer...

Pagina 1 van 2


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.