login

Artikelen Over de sector

Pagina 1 van 7

Rapport ROA: “Aansluiting Technisch Onderwijs en Arbeidsmarkt”

Het wordt voor werkgevers steeds moeilijker om voldoende technisch personeel te vinden. De komende 6 jaar zijn er bijna 340.000 baanopeningen voor technische en ICT-beroepen. De instroom van schoolverlaters met een technisch diploma zal naar verwachting groeien, maar is nog onvoldoende hoog. Bovendien kiezen de schoolverlaters regelmatig voor een ander, niet-technisch beroep.

 

Lees meer...

Techniek: interessant, maar niet écht iets voor mij

"Kinderen vormen zich al tussen hun negende en veertiende jaar een idee over hun carrièremogelijkheden"

Computers, elektronica, dingen maken, auto’s, bouwen, machines, robots, apparaten… Nederlandse jongeren hebben een heel concreet beeld over wat techniek allemaal is. Toch vindt maar een derde van de ondervraagden techniek écht iets voor hem of haar. Onder jongens is het percentage hoger: bijna de helft geeft aan dat techniek écht iets voor hem is (47%), maar bij meisjes is dit percentage slechts 17%. Wanneer hen wordt gevraagd naar hun associaties met techniek dan geeft het merendeel aan dat techniek afwisselend is (78%), dat je er goed je creativiteit in kwijt kunt (69%), dat techniek overal voor nodig is (68%) en dat het uitdagend is (66%).

Lees meer...

A+O start pilot rond NLQF-leermodules

Onlangs is op verzoek van A+O een pilot gestart om leermodules voor zittende medewerkers te ontwikkelen volgens een nationaal waarderingssysteem, het Netherlands Qualification Framework, afgekort NLQF. A+O subsidieert de realisatie van een aantal modules die specifiek voor de metalektrosector worden ontwikkeld.

Lees meer...

“Intrede robotica bij bedrijven vraagt om passend onderwijs”

Onderwijs dat aansluit bij de arbeidsmarkt. Dat is de gedachte achter het Fieldlab Industrial Robotics (FIR) in Harderwijk. Veertien technische bedrijven werken samen met drie onderwijsinstellingen om het gebrek aan kennis over robotica te verkleinen. Het project is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van A+O en de provincies Gelderland en Overijssel.

 

Lees meer...

Mens en robot leren samenwerken bij de Robotacademie

Wie denkt aan robotica, ziet al snel de industriële robot voor zich. De feloranje robot die achter een veiligheidshek volledige productielijnen kan afwerken. Maar inmiddels zijn er ook collaboratieve robots, slimme robots die zij aan zij met mensen samenwerken. Het is wel zaak je medewerkers daar goed op voor te bereiden.

Lees meer...

Pagina 1 van 7


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.