login

‘De mensen blijven ons grootste goed’

Van de Benelux tot Kazachstan en van Mini Cooper tot Hilton. VDH Products levert een ruim assortiment producten aan ruim 60 landen over de hele wereld.  Het bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 35 jaar mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid. De nieuwste technologische ontwikkelingen voeren daarbij de boventoon. Ook op de werkvloer wordt veel geïnvesteerd in techniek. “Toch blijven de mensen ons grootste goed”, zeggen Paulus Flokstra, Head Business Unit Production, en José Marinus, Management Assistent en verantwoordelijk voor hr binnen VDH Products.

Om een banaan van groen naar geel te krijgen is een vernuftig proces nodig waarbij temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en begassing tot in detail beheerst moeten worden. Het bedrijf uit Roden behoort tot de top in het regelen en monitoren van dit proces. Maar ook het klimaat voor grootkeukens in de hotelindustrie, custom made besturingssystemen voor luxe jachten en apparatuur voor spuitcabines voor onder andere auto’s, vrachtauto’s en jachten vallen onder de expertise van VDH Products.

“En wist je dat de appel die je vandaag in de supermarkt koopt al negen maanden geleden is geplukt?”, zegt Marinus. “Een kwestie van de juiste meet- en regelapparatuur tijdens de opslag zodat de appel in vorm blijft.” Het moge duidelijk zijn, VDH Products is een autoriteit in hightech instrumenten en systemen. Instrumenten en systemen die bovendien van potloodstreep tot eindproduct uit Roden komen.

Niets doen is geen optie

“Welke technologieën de laatste jaren hun intrede hebben gedaan bij VDH Products? Robotisering, big data, artificial intelligence, internet of things. Het zijn ontwikkelingen die je simpelweg niet voorbij kunt laten gaan. Niets doen is geen optie. Vandaar dat we meer inzetten op R&D en bewust millenials aantrekken die een andere kijk op zaken hebben. De interactie van de jonge aanwas met de oude garde geeft een mooi samenspel”, zegt Flokstra bevlogen. “Wij nemen daarnaast in veel zaken het voortouw. Neem bijvoorbeeld bananenrijping. In dat proces gaan we nu zowel big data als artificial intelligence (AI) inzetten om het systeem zelfregulerend te maken.”

Krachten bundelenAOMetalekro VDH LD lr 20170920 2814

Maar kennis is er niet om achter gesloten deuren te houden, aldus Flokstra. “Krachten bundelen is ontzettend belangrijk om samen verder te komen. Zo experimenteren we in het Innovatiecluster Drachten samen met bedrijven als Resato, Photonis en Neopost met 3D metal printing, robotics en all electric propulsion. Waar we kunnen ontwikkelen we gezamenlijk met andere bedrijven praktische techniekcursussen voor medewerkers. We onderhouden contacten met de universiteit van Wageningen als kennispartner. En daarnaast bieden we startups een reikende hand met onze expertise. Het begint allemaal met creativiteit, daarna komt productiviteit.”

Met vele maten meten

En dat geldt ook voor de werkvloer. Marinus: “We zijn een sociaal bedrijf zonder drempels. Technologisering is geen bedreiging maar een kans. En daar willen we onze medewerkers ook in meenemen. We meten hier met vele maten. Iedereen heeft een eigen specialisatie waarnaar gekeken wordt. We stimuleren talent en creativiteit, bieden ruimte en kansen. Onze mensen hebben zoveel kennis en expertise, dat wil je natuurlijk graag binnenhouden.” Ook aan duurzame inzetbaarheid wordt daarom veel gedaan. Mede met techniek. “Sinds kort produceren we bijvoorbeeld papierloos. Alle instructies staan nu op een pc-scherm te lezen, met ruimte voor maatwerkaanpassingen en foto’s van alle onderdelen. Handig voor de continuïteit én prettig werken voor de medewerkers.”

Meer informatie

José Marinus, management assistent en HR bij VDH Products, telefoonnummer 050 - 302 89 00 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Paulus Flokstra, head business unit production bij VDH Products, telefoonnummer 050 - 302 89 00 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Eelke Riemersma


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.