login

‘Hr is al in een vroeg stadium bij ontwikkelingen in de organisatie betrokken’

 

Van oudsher is Neopost Technologies een machinebouwer. Welk type machine? Dat varieert door de jaren heen. Van machines voor de landbouwindustrie in 1924 tot toonaangevende enveloppenvulmachines nu. En sinds enkele jaren ook de CVP-500, die automatisch goederen op maat kan inpakken. Vernieuwing is er aan de orde van de dag. Moderne tools zijn daarbij essentieel. En hr is vanaf het begin bij de ontwikkelingen betrokken om het bedrijf en de medewerkers te ondersteunen.

Innoveren en verbeteren zit Neopost in de genen. Van de ruim 1 miljard euro groepsomzet wordt 4 tot 4,5 procent geïnvesteerd in nieuwe ideeën en marktverkenningen. En medewerkers krijgen alle ruimte om vernieuwingen te initiëren. Niet zelden wordt daarbij over de eigen grenzen heen gekeken. Zo ook bij de nieuwste machine in de portefeuille van Neopost. “We konden al goed papier vouwen. Dus de vraag ontstond: zouden we dat ook met karton kunnen doen?”, zegt HR Officer Klaske Veltman. “Want alhoewel onze vooruitzichten prima zijn, neemt de postmarkt natuurlijk af. Een nieuwe markt als de pakketindustrie biedt perspectieven.” En zo ontstond na een intensief creatief proces de volautomatische inpakmachine CVP-500.  

Van remote sensoring tot visual intelligence

De 250 medewerkers in Drachten waren al aardig wat gewend. Het bedrijf ontwikkelt, maakt en distribueert namelijk niet alleen machines, het heeft ook een complete metaalafdeling om onderdelen te produceren. Maar een nieuw product stelt nieuwe eisen aan medewerkers. Zeker als daar de nieuwste technologieën in verwerkt zijn. Ben Scholtanus, Manager Operations Engineering, legt uit: “Robotica, remote sensoring, 3D-printen, big data, visual intelligence. Het komt allemaal aan bod in de CVP-500. En dat vraagt andere competenties van onze medewerkers. De nadruk ligt meer op mechatronica, PLC programmeren en 3D CAD-systemen. Maar engineers moeten zich tijdens field tests bij klanten bovendien servicegericht kunnen opstellen.”machine neopostttt

Strategische personeelsplanning ontzettend belangrijk

Om niet vier stappen achter te lopen, wordt hr daarom al in een vroeg stadium bij de ontwikkelingen in de organisatie betrokken. Veltman: “Strategische personeelsplanning is ontzettend belangrijk. Welke training en opleiding heeft ons zittend personeel nodig? Wie gaan er de komende jaren met pensioen? En welke ondersteuning moeten we precies aantrekken? Zomaar tien nieuwe monteurs aannemen, is niet haalbaar. Maar je kunt wel zittend personeel stimuleren meer richting mechatronica te gaan. En leerlingen die een opleiding volgen aan ROC Friese Poort kunnen zorgen voor verjonging en nieuwe competenties.” Neopost heeft samen met de andere bedrijven in het Innovatiecluster Drachten (ICD) en Hanze Hogeschool een leergang mechatronica op hbo-niveau opgezet. En met de Human Capital Agenda wordt gekeken naar de specifieke competenties voor fabriekspersoneel op mbo-niveau en de samenwerking met middelbaar onderwijs.

Ook mbo-personeel broodnodig

Want dat naast hbo- ook mbo-geschoold personeel broodnodig blijft, staat voor Neopost als een paal boven water. Scholtanus: “Je moet als bedrijf simpelweg het volledige arbeidspotentieel benutten. Dat is niet alleen je sociale verantwoordelijkheid, maar zorgt bovendien voor minder risico’s en meer flexibiliteit. Aan ons de uitdaging ons productieproces zo eenvoudig mogelijk in te richten zodat ook lager geschoold personeel nodig blijft.”

Meer informatie

Klaske Veltman, hr officer bij Neopost, telefoonnummer 0512 - 58 93 06 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ben Scholtanus, manager operations engineering bij Neopost, telefoonnummer 0512 - 35  95 72 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u ondersteuning bij het schrijven en implementeren van een strategisch opleidingsplan om zo de duurzame ontwikkeling van uw medewerkers te ondersteunen? A+O biedt daarvoor een vergoeding. Kijk op de site www.ao-metalektro.nl bij het aanbod ‘Duurzame inzetbaarheid organisatie’.  

 

 

A+O Contactpersonen

Eelke Riemersma


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.