login

Grenzeloos ontwikkelen

Opleiden op elk gewenst moment en plaatsonafhankelijk? Kennis borgen en online toegankelijk maken voor uw medewerkers? Leren op een speelse en laagdrempelige manier en in je eigen tempo? Het kan allemaal met behulp van het online platform Grenzeloos Ontwikkelen. Dit platform is kosteloos beschikbaar voor bij A+O aangesloten metalektrobedrijven!

Doelstelling

Door het gebruik van moderne technieken kan het rendement bij de ontwikkeling van werknemers worden verhoogd, met name door het combineren van verschillende leervormen. Digitaal, in een praktijklokaal of door samen met collega's opdrachten uit te voeren. Daarom is besloten het online platform grenzeloosontwikkelen.nl te ontwerpen; een instrument dat werknemers onafhankelijk van tijd en plaats ondersteunt bij het snel kennis vergaren, leren en ervaren.

Opzet grenzeloos ontwikkelen

Visueel ziet het platform er uit als een melkwegstelsel, ontwikkelen is immers grenzeloos! Er zijn drie typen modules die informatie over een onderwerp bevatten.

gele bol 100px 

Kennisobjecten; de gele modules.

  • De gele modules geven beknopt informatie over een bepaald onderwerp (een soort Wikipedia).
 blauwe bol 100px  

Leerobjecten; de blauwe modules.

  • In de blauwe modules ligt de nadruk op 'leren'. Aan de hand van filmpjes, teksten, interactieve oefenvragen, simulaties en animaties doen deelnemers kennis op over het onderwerp.
 groene bol 100px  

Ervaringsobjecten; de groene modules.

  • In de groene modules ligt de nadruk op oefenen in de eigen werkomgeving. Werknemers worden uitgedaagd te groeien in hun vaardigheden en te zien waar eventuele verbeterpunten liggen, zowel bij henzelf als binnen processen.

 

A+O heeft in samenwerking met kennispartner Kenteq gezorgd voor een solide basis aan content van ongeveer 500 modules. In grenzeloosontwikkelen.nl zitten vaktechnische onderwerpen, maar ook bijvoorbeeld ’veiligheid’ of ‘lean’ worden in het platform opgenomen.

Grenzeloos ontwikkelen ondersteunt daarnaast dashboards om het resultaat en de voortgang van de leerarrangementen van uw medewerkers te volgen.

Hoe wordt grenzeloos ontwikkelen gevuld?

Grenzeloosontwikkelen.nl wordt gevuld door bedrijven en gebruikt door bedrijven. Doel is om een zo breed mogelijk spectrum van actuele en relevante content beschikbaar te hebben door met elkaar kennis te delen. Er wordt gewerkt volgens een didactisch verantwoord format en templates om het bedrijven nog makkelijker te maken en de content eenduidig beschikbaar te krijgen. Daarmee wordt de inhoud en de structuur herkenbaar en voor iedereen bruikbaar en makkelijk toepasbaar. Naast de “publiek” beschikbare content, is het ook mogelijk om bedrijfsspecifieke modules te plaatsen. Deze zijn dan volledig veilig afgeschermd voor derden. U kunt zodoende uw medewerkers opleidingsmateriaal aanbieden, waarbij gebruik gemaakt wordt van algemene content gecombineerd met  bedrijfsspecifieke inhoud.

U kunt ook content laten ontwikkelen. Voor het maken hiervan is een breed samengesteld team van experts beschikbaar. Voor de diensten van de redactie worden de volgende kosten (excl. btw) gerekend:

Gele kennismodule   € 413,-
Blauwe leermodule  € 2.066,-
Groene ervaringsmodule  € 1.240,-
Maatwerk, training en begeleiding  € 75,- per uur

 

Indien u als A+O bedrijf een bijdrage wilt leveren aan het ontwikkelen van modules die openbaar beschikbaar zijn, vergoedt A+O alle externe redactiekosten. Voor bedrijfsspecifieke modules neemt A+O onder bepaalde voorwaarden voor het eerste jaar 50% van de externe redactiekosten voor haar rekening.

Actualiteit van grenzeloosontwikkelen.nl

Voor de controle op de actualiteit is een redactieraad ingericht die minimaal jaarlijks de in Grenzeloosontwikkelen.nl beschikbare content beoordeelt en indien nodig aanpast. U kunt de redactieraad helpen door eventuele fouten en/of hiaten via de reactiebuttons in de objecten te melden. Uw melding wordt na beoordeling snel en adequaat verwerkt. Bedrijfsspecifieke objecten zijn uitgesloten van controle door de redactieraad. Hier ligt de verantwoordelijkheid voor de actualiteit bij de eigenaar van de betreffende bedrijfsspecifieke content.

Voorwaarden voor deelname

Het platform grenzeloosontwikkelen.nl is primair bedoeld voor werknemers in de Metalektro. Een deel van het platform is vrij toegankelijk (de gele kennisobjecten). De leer-/ervaringsobjecten en de achterliggende hulpmiddelen voor het maken van modules, arrangementen en het volgen van de werknemer zijn beschikbaar voor geregistreerde gebruikers en – in sommige gevallen – alleen voor een specifiek bedrijf (dat bijvoorbeeld zelf content heeft ontwikkeld).

Als metalektrobedrijf kunt u kosteloos gebruik maken van al deze diensten door een gebruikersovereenkomst af te sluiten.

Maar ook als uw bedrijf niet is aangesloten bij A+O Metalektro, kunt u deelnemen. Voor meer informatie en de tarieven kunt u contact opnemen met A+O of Kenteq (zie onderstaande contactgegevens).

Voor een demo kijk op www.grenzeloosontwikkelen.nl. De registratie is gratis, maar u dient nog wel een account aan te maken (zie: ‘nog geen account?’ in het inlogscherm).


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.