login

"Flinke efficiencywinst dankzij vergoeding A+O"

A+O wil medewerkers die zich bezig houden met opleiden van collega's binnen het bedrijf de mogelijkheid bieden zich hierin verder te ontwikkelen door het volgen van een gerichte training of opleiding. Dat kan via de regeling 'Ontwikkelen praktijkopleider', die tot eind volgend jaar beschikbaar is. De M&G Group zette de regeling in om twintig medewerkers bekend te maken met taakinstructies volgens de TWI-methodiek. De uitkomst van deze methodiek: het inleren gaat 70% sneller.

 

“Dit voorjaar hebben wij als bedrijf meegedaan aan een pilot werkplekleren die door A+O, OOM en OTIB gezamenlijk werd georganiseerd”, vertelt Henri Stevering, trainingscoördinator van de M&G Group. “Wij zijn toen aan de slag gegaan met TWI, wat staat voor ‘Training Within Industry’. Deze methodiek wordt wereldwijd gebruikt, onder meer door Toyota. Door TWI leren praktijkopleiders om op een hele gestructureerde manier taakinstructies te schrijven én te trainen.”

Eenvoudig en doeltreffendHenri Stevering MG

In het kader van de pilot kregen vier medewerkers van de M&G Group de mogelijkheid om een TWI-training te volgen. Michel Bosman, teamleider van de inpak- en assemblageafdeling, was één van hen. “Ons bedrijf maakt rookgasafvoer- en ventilatiesystemen die wij leveren aan groothandels en OEM klanten als Remeha, Vaillant en Bosch. In de productie hebben wij veel repeterende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het inleggen van afsluitringen in een afvoerbuis voor een cv-ketel. Iedereen deed dat altijd op zijn eigen manier. En ook nieuwe werknemers kregen het, afhankelijk van wie ze het aanleerde, op verschillende manieren uitgelegd. Daar wilden wij met de TWI-methodiek verandering in brengen.”

“Werkzaamheden worden nu op een veilige en gezonde manier gedaan”

“De TWI-methodiek is heel eenvoudig en doeltreffend”, vervolgt Stevering. “De praktijkopleider schrijft een taakinstructie voor een standaard taak. Dat kan een machine instructie zijn, maar ook een instructie voor bijvoorbeeld de montage- of inpakafdeling. Zo’n taakinstructie is niet meer dan één A4’tje. Daarop staan drie kolommen: ‘wat gaan we doen?’, ‘hoe gaan we het doen?’ en ‘waarom doen we het zo?’.”

Alleen de essentieMG 2

Bosman: “Als je iets moet uitleggen, ben je altijd geneigd om veel te veel te vertellen, waardoor mensen het niet onthouden. Door de TWI-methode vertel je alleen de essentie: niet teveel en niet te weinig.” En doordat de taakinstructie een aantal keren wordt herhaald, blijft deze ‘hangen’, vertelt hij. “Met een collega loop ik de taakinstructie drie keer door. Ik vertel eerst in stappen het ‘Wat’. Vervolgens het ‘Wat en het hoe’. En de derde keer het ‘Wat, hoe en waarom’. Daarna doet de collega het nog vier keer na.” En na die zeven rondes weet iemand volgens Bosman precies wat hij moet doen. “Het is net als tafels leren op de lagere school. Door het repeteren onthoud je het.”

Omdat de pilot (vorig jaar) een groot succes was, heeft de M&G Group nu besloten om nog eens twintig medewerkers te gaan scholen in de TWI-methode. Stevering: “Daarvoor maken we gebruik van de A+O-regeling ‘Ontwikkelen praktijkopleider’. Per medewerker krijgen we per kalenderjaar een vergoeding van maximaal € 1.500,-. Zonder de A+O-vergoeding hadden we dit nooit op deze schaal kunnen doen.”

Flinke efficiencywinst

Voor zijn bedrijf heeft het werken volgens deze standaard taakinstructies veel voordelen, stelt Stevering. “In de herfst en de winter gaat iedereen zijn centrale verwarming gebruiken en daardoor neemt de vraag naar onze producten fors toe. Om die productiepiek op te vangen, zetten we een grote groep flexkrachten in. Een half jaar later zijn die weer weg. Jaar in jaar uit moeten we dus veel nieuwe werknemers inwerken. Met de TWI-methodiek wordt dat veel eenvoudiger.” Maar niet alleen nieuwe collega’s, ook het vast personeel gaat volgens dezelfde taakinstructies werken, zegt hij. “Uit de pilot bleek o.a. dat het inleren hierdoor 70% sneller ging. Dat is natuurlijk een hele mooie opbrengst. Bovendien garandeer je de klant een constante kwaliteit, omdat alle producten op dezelfde manier worden vervaardigd.” Ook zijn er voor de werknemers een aantal belangrijke voordelen, aldus Bosman. “Door de taakinstructies kun je borgen dat de repeterende werkzaamheden op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier worden gedaan. Bovendien maken deze taakinstructies het rouleren van taken een stuk eenvoudiger. Zo levert TWI dus een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid.”

Stevering denkt dat andere A+O-bedrijven ook veel profijt kunnen hebben van de TWI-methodiek. “Wij hebben er in ieder geval zelf veel baat bij gehad. Je kunt als bedrijf een flinke efficiencywinst boeken en het levert tevens een bijdrage aan veilig en gezond werken. En de forse subsidie van A+O vanuit de regeling ‘Ontwikkeling praktijkopleiders’ maakt het interessant om ermee aan de slag te gaan!”  

A+O Contactpersonen

Eelke Riemersma


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.