login

Pagina 1 van 4

‘Alleen met techniek kom je er niet’

HP Valves is afgelopen tien jaar gegroeid van 50 naar 120 medewerkers. Het high-tech bedrijf maakt regelmatig gebruik van de subsidiemogelijkheden die A+O biedt.

Lees meer...

‘Met zo’n leiderschapstraining halen we een hoger snap-niveau naar binnen’

TN Netherlands B.V. is producent van hoogwaardige metaal componenten. Een innovatief bedrijf. Dan wil je ook sociaal innovatief zijn. Dat vraagt een andere manier van leiding geven, waarbij je je ook bewust bent van je leiderschapsstijl. Daarom heeft het bedrijf een beroep gedaan op de A+O regeling ‘Trainingen persoonlijke vaardigheden’. Medewerkers hebben de trainingen ‘Leidinggeven aan zelfsturing’ en ‘Leiderschaps- en teamontwikkeling’ gedaan, gevolgd door een thematische trainingsdag voor het r&d team en één voor mt-leden’.

Lees meer...

Eerste lichting nieuwe bbl-opleiding verspaningstechnoloog niveau 4

V.l.n.r. Daniëlle Nuts, Arjan van Wijngaarden, Remco Zegelaar en Piet Bijl

Verspaningstechnologie is een vak. Maar lange tijd werd alleen tot niveau 3 opgeleid. Het bedrijfsleven heeft dringend behoefte aan niveau 4. Vandaar dat Techniek College Rotterdam, in navolging van Eindhoven en Hengelo, een nieuwe bbl-opleiding is gestart in samenwerking met bedrijven uit de regio. Aan grootmetaalbedrijven ontbreekt het echter nog grotendeels, op GBS Gearbox Services International na. Dit bedrijf start komend jaar met een deelnemer.

Lees meer...

Van papieren evaluatiegesprek naar digitaal ontwikkelgesprek

Scheepswerf Slob nam, als onderdeel van De Vries Groep, onlangs haar evaluatiemethodiek grondig onder handen. Medewerkers binnen de gehele De Vries Groep bleken namelijk ontevreden over de beoordelingsgesprekken. De klacht? Het was niet wederzijds genoeg. Inmiddels is er een gloednieuw digitaal systeem op maat in werking. Mariette Bakkers, Hoofd Personeel & Organisatie bij Scheepswerf Slob, geeft uitleg.

Lees meer...

“Onze mensen zijn ons grootste kapitaal”

Het is de ambitie van Resato International om dé hogedrukspecialist van de wereld te worden. En die ambitie kan alleen waargemaakt worden met gemotiveerd en goed opgeleid personeel, zegt Human Development Manager Arianne van Dijken. “Wij willen het eigen talent en de eigen ambitie van onze medewerkers naar boven halen.”

Lees meer...

Pagina 1 van 4


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.