login

Hoe word ik futureproof leidinggevende in drie dagen?

Bent u als leidinggevende wel klaar voor de toekomst? Bent u in staat om de korte termijn te overstijgen en bezig te zijn met continue ontwikkeling en verandering? En hoe creëer je een teamcultuur waarin medewerkers blijvend kunnen groeien? Die vragen staan centraal in een driedaagse training ‘Futureproof leiderschap’ die A+O samen met Schouten & Nelissen door het hele land organiseert. A+O Nieuws sprak met twee deelnemers.

“Ik werk bij Gamko, een bedrijf dat professionele koelapparatuur maakt voor hotels, cafés en restaurants”, zegt Erwin Ansems. “Als manager ben ik verantwoordelijk voor een deel van de productie in onze fabriek. Inmiddels werk ik al twintig jaar bij Gamko, waarvan achttien jaar in soortgelijke functies. De laatste tien jaar heb ik geen training meer gehad op het gebied van leiderschap. De hoogste tijd dus voor een ‘opfriscursus’.” Tijdens de A+O-training hoopt hij vooral op handvatten om beter te kunnen functioneren in zijn eigen rol. “Binnen ons bedrijf zijn wij voortdurend bezig met verbeteringen, vaak omdat de klant daarom vraagt. Maar dat gaat vaak ad hoc, ik heb behoefte om daar meer structuur in aan te brengen. Bovendien zou ik meer willen doen met zelfsturing in mijn teams.” Ansems vindt het ‘een enorme plus’ dat de training samen met andere bedrijven is. “Je doet altijd tips en ideeën van anderen op. Iedereen kookt zijn aardappelen altijd op zijn eigen manier, maar dat hoeft niet altijd de beste manier te zijn.”

Coachend leidinggevenjoanne Lunding futureproof leiderschap

Ook Joanne Lunding, hr-manager bij het bedrijf Orona uit Alphen aan den Rijn, neemt deel aan de training. “Ons bedrijf produceert, moderniseert en onderhoud liften, roltrappen, hellingbanen en rolpaden. Als HR-manager ben ik verantwoordelijk voor onze 120 medewerkers.” Joanne werkt inmiddels 15 jaar bij Orona. “Het is een heel technisch bedrijf, waarbij sommige leidinggevenden het lastig vinden om met hun ondergeschikten op een goede manier te communiceren. Sturen op kpi’s kunnen ze prima, maar vinden het een uitdaging om de medewerkers – en hun talenten – op een goede wijze te managen. Ik hoop dat de training mij tools aanreikt voor een coachende manier van leidinggeven en hoe je dat vervolgens kunt borgen in de organisatie.” Dat de training in groepsverband is, vindt ook zij een groot voordeel. “Het is altijd goed om ervaringen met andere bedrijven uit te wisselen. Ik hoop daardoor het coachend leidinggeven binnen ons bedrijf meer handen en voeten te kunnen gaan geven.”

erwin ansems gamko futureproof leiderschapFeedback-rapport

Na afloop van de eerste trainingsdag is Lunding enthousiast. “Ik vond het super interessant. De trainer is heel bevlogen en de deelnemers zijn mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: zichzelf verbeteren als leidinggevende.” Voorafgaand aan de training moesten de deelnemers een vragenlijst invullen, vertelt ze. “Daaruit kwam een feedback-rapport over hoe je scoort op leiderschap. Ik scoorde bijvoorbeeld goed op samenwerking, maar veerkracht is een risico. Dat zijn dan hele concrete dingen waar je voor de persoonlijke ontwikkeling iets mee kunt.”

Ook Ansems vond de eerste trainingsdag leuk en interessant. “Ik heb veel inspiratie opgedaan om dingen op een andere manier te bekijken.” Wat hij vooral waardeerde, is dat er meteen al op de eerste dag met een concrete opdracht aan de slag werd gegaan. “Voorafgaand hadden we een doel moeten formuleren waarmee je in je eigen bedrijf aan de slag wilt. Tijdens het middaggedeelte kreeg iedereen een buddy toegewezen. Samen ging je dan aan de slag om je eigen missie en visie verder aan te scherpen. In de volgende lessen gaan we dat verder handen en voeten geven.”

Touwen ontwarrentouw ontwarren futureproof

Bovendien beviel het interactieve karakter van de training Ansems zeer. “Zo was er een oefening met touwen. Per tweetal kreeg je een touw en vervolgens moesten we zorgen dat het helemaal in de knoop kwam te zitten. Vervolgens werd er één leider aangewezen die de knoop moest ontwarren. Daarna deden we het nog een keer en moest het team samen de knoop eruit zien te krijgen. Dan blijkt dat je als zelfsturend team meer bereikt, dan als één iemand het alleen doet. Erg leuk om te merken.”

“Wat ik vooral van deze eerste dag heb overgehouden, is dat communicatie heel erg belangrijk is”, vult Lunding aan. “En dat dat bij technische bedrijven vaak wordt onderschat. Verder kwam naar voren dat persoonlijke aandacht en mensen kansen geven van cruciaal belang is. Dat zijn precies de dingen waar ik naar op zoek ben.” Al met al een geslaagde eerste trainingsdag, concludeert Ansems. “Er is een grote openheid. Iedereen is bereid om zijn of haar kennis te delen en elkaar vooruit te helpen. Ik kijk dus uit naar het vervolg!”

Nieuwe trainingen in 2019

Voor de trainingen in 2018 liep het storm met de aanmeldingen. In Eindhoven, Zwijndrecht, Soesterberg en Assen starten binnenkort nieuwe leertrajecten met open inschrijving. Wacht niet tot het budget op is, maar meldt u nu daarvoor aan.

A+O Contactpersonen

Manon Lubbers


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.