login

Pagina 1 van 3

A+O-workshops HR Metrics and Analytics: "Data-analyse wordt steeds belangrijker'

Steeds meer bedrijven maken voor hun hr-beleid gebruik van zogenaamde HR Metrics and Analytics, oftewel een hr-beleid dat is gebaseerd op data-analyse. A+O heeft daarom het initiatief genomen om tien workshops rond dit thema te organiseren. Op 24 mei was er een workshop in Deventer en kregen A+O-bedrijven uitleg over alle ins en outs.

Lees meer...

Het is tijd voor verandering

 

De wereld om ons heen is volop in beweging. Afzetmarkten en productieprocessen globaliseren en digitalisering en technologisering hebben grote gevolgen voor banen, beroepen en complete sectoren. In die veranderende wereld van werk is de oude ordening werkgever-werknemer, die vooral is gebaseerd op hiërarchie, niet langer adequaat.

Lees meer...

In kleine stapjes veel bereiken

Het liep 5 jaar terug niet lekker bij MP Devenco-TLC. Vandaar dat het roer om ging bij Ronald van der Putten, manager service. Met behulp van trainer Reinier van der Putten ging hij aan de slag met Kata-coaching, oftewel kortcyclische coaching. Het effect bleek verrassend groot. Inmiddels bevindt het bedrijf zich in de volgende fase en wordt de KATA-filosofie ook in de rest van de organisatie uitgerold.

Lees meer...

Hoogleraar Lidewey van der Sluis: “Talent is de sleutel tot strategisch succes”

Fotografie Ed van Rijswijk

De wereld om ons heen is enorm in beweging. Dat maakt dat talentmanagement voor bedrijven steeds belangrijker wordt, zegt hoogleraar Strategisch Talentmanagement Lidewey van der Sluis. Immers, het voorbestaan van je bedrijf hangt ervan af, stelt ze. “Dat vraagt om een nieuw soort leiderschap en een nieuwe dialoog tussen leidinggevenden en medewerkers.”

Lees meer...

Zo objectief en zorgvuldig mogelijk beoordelen

Omdat mensen beoordeeld worden door mensen en het ook mensen zijn die beoordelingssystemen bedenken, zal een beoordeling nooit volledig objectief kunnen zijn. Er zullen altijd subjectieve elementen in blijven zitten. Toch moet de werkgever streven naar een zo groot mogelijke objectiviteit.

Lees meer...

Pagina 1 van 3


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.