login

December 2018

Met onder andere: Applus RTD eerste bedrijf dat NLQF-traject positief doorloopt, onderwijs zet in op robotica, één op de vijf werknemers krijgt geen beoordeling en manager neemt initiatief voor opleiden technicus.


Via: A+O

Applus RTD eerste bedrijf dat NLQF-traject positief doorloopt

Enige tijd geleden heeft RTD Applus bij A+O subsidie aangevraagd om een aantal opleidingen, waaronder radiografisch onderzoek niveau 1 en 2,te laten certificeren volgens een nationaal waarderingssysteem, het Netherlands Qualification Framework (NLQF). Applus RTD is nu het eerste metalektrobedrijf dat goedkeuring heeft gekregen voor de NLQF-kwalificatie van een interne opleiding, die niet alleen door eigen maar ook andere werknemers gevolgd kan worden. Een mooi resultaat want een papiertje met NLFQ-kwalificatie biedt niet alleen de werknemer meerwaarde, maar ook het bedrijf.
Meer informatie: A+O contactpersoon Marion Steinbuch

Via: Fieldlab Industrial Robotics

Onderwijs zet in op robotica

Op dinsdag 16 oktober is VMBOTS op feestelijke wijze gelanceerd in het Fieldlab Industrial Robotics. VMBOTS is een kennismakingsmodule industriële robotica voor het voortgezet onderwijs en is de eerste in een reeks onderwijscomponenten (op vmbo-, mbo- en hbo-niveau). VMBOTS is bedoeld om leerlingen van 12-16 jaar enthousiast te maken voor een technische opleiding met als focus industriële robotica. Het lespakket is samengesteld door Landstede, Deltion en het Morgen College en bestaat uit e-learning, een praktijkles en optioneel een excursie naar het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk of een bedrijf in de regio. De regio’s Zwolle en Harderwijk hebben met VMBOTS een landelijke primeur.
Meer informatie: op de site

Via: TechniekTalent.nu

De aandacht van jongeren grijpen met beeld

Een foto of stilstaand beeld prikkelt jongeren sneller wanneer ze zichzelf kunnen verplaatsen in de verbeelde situatie, dan dat ze zichzelf herkennen in een verbeelde persoon. Dit is een van de uitkomsten van een kwalitatief onderzoek dat jongerencommunicatiebureau Youngworks uitvoerde in opdracht van TechniekTalent.nu. Het onderzoek naar beeldgebruik in de technische sector geeft technische opleidingen en technische bedrijven handvatten bij hun beeldgebruik in de contactstrategie richting jongeren.
Meer informatie: op de site

Uit: Managersonline.nl

Eén op de vijf werknemers krijgt geen beoordeling

20 Procent van de Nederlandse werknemers krijgt nooit een functionerings- of beoordelingsgesprek. Zij zitten niet met hun manager om tafel om de individuele prestaties te bespreken. Precies de helft van werkend Nederland krijgt één keer per jaar een beoordeling. Dit gebeurt vaak aan het einde van het jaar voor de feestdagen. Slechts 10 procent van de respondenten geeft aan dat beoordelen is ingericht als continu proces. Als werknemers het voor het zeggen hadden, zou dit vaker het geval zijn. Meer dan een kwart (27 procent) wenst dat het beoordelen een continu proces wordt. Dit blijkt uit het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ onder 1.019 werknemers uitgevoerd door Protime.
Meer informatie: op de site

Via: At-aandrijftechniek

Nieuwe minor Smart Industry & IoT

Om de arbeidsmarkt optimaal te laten werken, is het van groot belang voor scholen én bedrijven om goed geschoolde technische vakkrachten af te leveren. Dat zagen ook De Cromvoirste en Bosch Rexroth; beide technische bedrijven die op zoek zijn naar deze ‘nieuwe’ technische medewerkers. Zij besloten de handen inéén te slaan en de samenwerking met Avans Hogeschool, Academy voor Engineering & ICT aan te gaan. Het resultaat is de nieuwe minor Smart Industry & IoT.
Meer informatie: op de site

Via: ROVC

Manager neemt initiatief voor opleiden technicus

Het opleidingsbeleid binnen de technische branche laat ruimte voor verbetering zien. 73 procent van de organisaties brengt het rendement (ROI) van opleiden niet in kaart. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC. In het personeelsbeleid van technische organisaties is opleiding en ontwikkeling het belangrijkste thema (35 procent). Daarnaast staan werving van technici (19 procent) en duurzame inzetbaarheid (16 procent) hoog op de agenda. Ondanks dat hr het belang dus wel degelijk inziet, is zij slechts in 5 procent van de gevallen de initiatiefnemer voor het volgen van een technische opleiding. Meestal neemt de directe leidinggevende van de technicus het initiatief (43 procent) of de technicus zelf (36 procent).
Meer informatie: op de site

Via: FME

Steeds meer bedrijven delen hun liefde voor het technische vak met scholen

Werken in de technische branche. Hoe ziet dat eruit? Aan welke functies en werkzaamheden moet je denken? Wat kun je ervan verwachten? Steeds meer technische bedrijven kiezen ervoor leerlingen in het voortgezet onderwijs met een gastles kennis te laten maken met hun vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Siemens, Merford, Scania, Royal Van Lent Shipyard, Fokker en Tata Steel. FME deed onlangs een oproep aan haar leden om een gastles te doneren aan scholen. En verschillende bedrijven gaven hier enthousiast gehoor aan, klaar om als gastdocent hun liefde voor het vak te delen met scholen.
Meer informatie: op de site

Uit: HRpraktijk.nl

Mensen zenuwachtiger voor geven feedback dan krijgen van kritiek

Kritische feedback blijft een gevoelig onderwerp op de werkvloer. Opvallend is dat het geven van feedback vaker zenuwen opwekt dan het krijgen van kritiek. Zo krijgt 46 procent van de werknemers knikkende knieën van het geven van feedback, tegenover 34 procent die er zenuwachtig van wordt om kritische feedback in ontvangst te nemen. Dit blijkt uit onderzoek van TrainTool onder ruim 1.000 kantoormedewerkers in Nederland.
Meer informatie: op de site

Uit: PWnet.nl

Leven lang leren gaat steeds beter in Nederland

Ruim 19 procent van de Nederlandse volwassenen heeft vorig jaar formeel of informeel bijgeleerd. Nederland zit daarmee ver boven het Europese streefdoel van 15 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over scholing van volwassenen. In vergelijking met andere EU-landen in Nederland nemen relatief veel volwassenen deel aan leven lang leren. Alleen in Zweden (30,4 procent), Finland (27,4 procent) en Denemarken (26,8 procent) zitten er meer volwassenen in de schoolbanken.
Meer informatie: op de site

Via: FME

Groei technologische sector zwakt af

De groei van bedrijven in de technologische industrie zwakt af. Dat blijkt uit de FME Conjunctuurenquête op basis van CBS-cijfers. Ook de concurrentiepositie op de buitenlandse markt staat onder druk, zowel binnen als buiten Europa. Dit is terug te zien in het bedrag aan buitenlandse orders dat lager is dan voorheen. Daarnaast zullen de investeringen van de technologische bedrijven minder sterk toenemen. Al met al staat de winstgevendheid van de bedrijven in de technologische sector onder druk. In het vierde kwartaal van 2017 gaf per saldo 3,9 procent van de bedrijven aan dat de winstgevendheid was verbeterd. In het laatste kwartaal van dit jaar is dat gedaald naar per saldo 1,8 procent.
Meer informatie: op de site

 

 

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.