login

Oktober 2018

Met onder andere: Nederlandse industrie is positief over robotisering, medewerker met digitale werkplek 70 procent productiever, ruim 1.100 kinderen bezoeken techniekevent Tech2do en robotisering creëert komende 5 jaar 58 miljoen nieuwe banen. 

Uit: Vraagenaanbod.nl

Nederlandse industrie is positief over robotisering

Meer dan 90 procent van de Nederlandse industriële bedrijven staat positief tegenover de veranderingen die digitalisering en robotisering brengen. Meer dan de helft (53 procent) verwacht dat het werk van karakter zal veranderen, maar dat de werkgelegenheid gelijk blijft. Eén op de vijf denkt zelfs dat de werkgelegenheid er door zal toenemen. Dat blijkt uit een enquête onder ondernemers uit de Nederlandse industrie ter gelegenheid van de derde Dag van de Industrie die op 10 september is gehouden bij Tata Steel.
Meer informatie: op de site

Uit: HR Praktijk

Medewerker met digitale werkplek 70 procent productiever

Medewerkers met een volledig digitale werkplek, de zogenoemde digital revolutionaries, zijn bijna 70 procent productiever dan medewerkers met een traditionele werkplek. Daarnaast zorgt een digitale werkplek ervoor dat medewerkers, met name in grote organisaties, elkaar een stuk sneller weten te vinden en beter samenwerken. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Hewlett Packard waaraan 7.000 werknemers wereldwijd deelnamen. Ook zorgt de digitale werkplek ervoor dat medewerkers hun werkplek een stuk flexibeler kunnen inrichten, zodat die beter aansluit bij hun voorkeuren en behoeften.
Meer informatie: op de site

Via: OTIB

De Overijsselse Techniekuitdaging trapt af

Werkgevers, werknemersvertegenwoordigers, netwerkorganisaties en overheidsvertegenwoordigers waren zaterdagmiddag 6 oktober op uitnodiging van Techniekpact Regio Zwolle aanwezig bij de aftrap van de ‘De Overijsselse Techniekuitdaging’. Een uniek project waarin middelen van de overheid en de sectoren worden samengebald om het probleem van het tekort aan technisch vakbekwaam personeel aan te pakken. Dankzij de samenwerking tussen technische sectoren, haar fondsen en de provincie Overijssel komt er € 1,6 miljoen beschikbaar voor bijna 500 vouchers voor werkzoekenden en werkenden in de techniek. De vouchers zijn bij een opleidingsinstituut inwisselbaar om een opleiding of ontwikkeltraject te bekostigen en zijn goed voor €5.000 voor nieuwkomers in de sector, €2.500 voor werkenden en €3000 voor aanstaande docenten.
Meer informatie: de vouchers zijn beschikbaar voor heel Overijssel. Geïnteresseerd? Neem contact op met Robert Jan de Vries, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Via: TechniekTalent.nu

Vrouwelijk talent naar internationale jongerentop

De ambitieuze Liza Zjyrova en Fay de Waal zijn geselecteerd voor de One Young World summit in Den Haag. Als vrouwelijke rolmodellen zetten zij zich in voor technisch onderwijs. Samen met acht andere delegates uit Nederland bezoeken ze de internationale jongerentop. Op deze conferentie spreken onder andere topmodel Naomi Campbell, mensenrechtenadvocate Amal Clooney, premier Mark Rutte en CEO’s van grote bedrijven als Unilever en Shell. ‘Ik geloof dat we bruggen kunnen bouwen tussen verschillende landen. Door te praten over de kennis die wij in Nederland hebben en de behoefte die mensen in andere landen hebben bijvoorbeeld’, vertelt Liza. ‘Engineering en ondernemerschap kunnen oplossingen bieden voor veel problemen, zolang we samenwerken.’
Meer informatie: op de site

Uit: Managersonline.nl

Nederland in 2030 Europees koploper op het gebied van flexibel werken

Wanneer de groei van het flexibele werken in ons land zich op dezelfde wijze blijft ontwikkelen als afgelopen jaren, is Nederland in 2030 koploper op het gebied van flexibel werken in Europa. Maar liefst 12,3 procent van de banen zal worden ingevuld door middel van het flexibel inzetten van de werktijd of -plek, een toename van maar liefst 64 procent ten opzichte van 2017. Daarmee streeft Nederland landen als Polen en de UK voorbij die nu nog flexibeler werken dan Nederland. Wereldwijd prijkt alleen de VS hoger op dit lijstje (13,4 procent). Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onafhankelijke economen in zestien landen in opdracht van Regus.
Meer informatie: op de site

Via: Techniekpact.nl

Ruim 1.100 kinderen bezoeken techniekevent Tech2do

Op 9, 10 en 11 oktober 2018 vond in Sporthal Olympia in Spijkenisse Tech2do 2018 plaats. Het was de 5e keer dat dit technische evenement, speciaal voor leerlingen van groep 7 van alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg, is georganiseerd. Het evenement laat leerlingen zien hoe interessant en leuk techniek is, om zo hun enthousiasme voor techniek aan te wakkeren en daarmee de instroom in technische opleidingen en –beroepen op termijn bevorderen.
Meer informatie: op de site

Via: NationaleOnderwijsgids.nl

Zó grijp je aandacht jongeren voor techniek in met beeld overladen wereld

Een foto of stilstaand beeld prikkelt jongeren sneller wanneer ze zichzelf kunnen verplaatsen in de verbeelde situatie, dan dat ze zichzelf herkennen in een verbeelde persoon. Dit is een van de uitkomsten van een kwalitatief onderzoek dat jongerencommunicatiebureau Youngworks uitvoerde in opdracht van TechniekTalent.nu. Ook viel de onderzoekers op dat jongeren heel erg zoeken naar duidelijkheid in beelden. Hun nieuwsgierigheid wordt pas gewekt als ze herkennen waar het beeld over gaat. Wordt het té abstract, dan haken ze af en doet zo’n beeld helemaal niets.
Meer informatie: op de site
Mini-conferentie: op 8 november licht onderzoeker Rutger van den Berg de aanpak en bevindingen nader toe tijdens de mini-conferentie De Kracht van Taal en Beeld in Maarssen. Meer informatie over programma en aanmelding is te vinden op www.techniektalent.nu/conferentie.

Via: NU.nl

Robotisering creëert komende 5 jaar 58 miljoen nieuwe banen

De komende 5 jaar worden er wereldwijd  58 miljoen netto banen gecreëerd door robotisering, volgens het World Economic Forum (WEF). Tot en met 2022 zouden er zo'n 75 miljoen banen kunnen verdwijnen, maar ook 133 miljoen banen kunnen ontstaan door machines die werk uit handen nemen. Een groot gedeelte van de huidige werknemers moet wel nieuwe vaardigheden opdoen, aldus het WEF. Tegen 2022 zou zo'n 54 procent van het huidige personeelsbestand nieuwe vaardigheden moeten leren.
Meer informatie: op de site

 

 

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.