login

Even voorstellen: nieuwe regiomanager Joost van Doorn

joost

Sinds kort heeft A+O er een nieuwe regiomanager bij: Joost van Doorn uit Oosterhout. “Mijn doel voor de regio Zuid-Nederland? Ik hoop de komende tijd veel bedrijven te ondersteunen en aan elkaar te kunnen verbinden. Want wat voor het ene bedrijf dagelijkse kost is, kan voor andere bedrijven van grote waarde zijn”, aldus Van Doorn.

Wie Van Doorn vraagt naar zijn achtergrond krijgt direct de basics te horen: hij komt uit het bouwjaar 1971, is getrouwd, heeft twee kinderen van 9 en 12 jaar, geeft veel om muziek en woont in Oosterhout. De nieuwe A+O-regiomanager is dan ook een praktisch man. “Ik ben een techneut met brede interesse”, verklaart Van Doorn. “Zelfs toen ik procestechniek studeerde in Breda ging ik al de breedte in door ook te kiezen voor bedrijfskunde.” Maar spijt van die keuze heeft hij gelukkig nooit gekregen.

Op het lijf geschreven

Van procestechnoloog en 1e laborant bij Royal Cosun en Suiker Unie Dinteloord tot relatiemanager, senior consultant en trainer bij VAPRO. Van Doorn heeft met plezier alle hoeken van de technische werkvloer gezien. “Het grappige is dat een heleboel leuke elementen van mijn loopbaan tot nu toe, gecombineerd worden in de functie van regiomanager bij A+O. De vacature leek me op het lijf geschreven! Dat ik zelf van de werkvloer kom, is nu een groot voordeel denk ik. Ik weet hoe het gaat en spreek de taal. Ik ben een duizendpoot en niet bang mijn mening in adviezen te geven. Bovendien denk ik dat je met een goede dosis humor ver kunt komen”, lacht Van Doorn.

Schitterende regio

“Wat me bindt aan de regio? Ik ben geboren en getogen in Brabant en ik voel me er thuis. Zuid-Nederland is een schitterende regio met veel techniek en verrassend veel diversiteit. Van fantastische high tech-bedrijven tot de boeiende scheepvaart. En ik mag de komende maanden maar liefst 250 bedrijven leren kennen, in allerlei variaties”, aldus Van Doorn. “Een flinke kluif maar ik kijk uit naar mijn nieuwe rol: het ondersteunen en verbinden van bedrijven onderling en het onderhouden van contacten met andere partijen in onze sector. Kortom, het samenbrengen en helpen van mensen met vergelijkbare uitdagingen en problematiek.”

Leven lang ontwikkelen

Zijn visie op opleiden en ontwikkelen zal Van Doorn daarbij niet onder stoelen of banken steken. “Een leven lang leren? Dat is wat mij betreft een vreemde uitdrukking. Niemand wil een leven lang in de schoolbanken. Maar een leven lang ontwikkelen is daarentegen vanzelfsprekend. Ik heb zelf veel ontwikkeling doorgemaakt door uitdagingen aan te pakken en ermee aan de slag te gaan, door ‘nieuwsgierig’ te zijn en waar nodig experts in te roepen. Afhankelijk van de situatie leer je bijvoorbeeld ook veel door  een tijdje mee te lopen met iemand of door een training te volgen”, legt Van Doorn uit. “De wereld verandert zo snel, daar moet je simpelweg in mee kunnen. Een volledige opleiding met alles erop en eraan? Dat is mooi om te doen, maar duurt vaak lang. Mensen hebben steeds meer behoefte aan één of enkele modules uit een opleiding of een drie uur durende training over specifieke onderwerpen. Kennis oppikken wanneer het nodig is en flexibel blijven. Mijn advies? Je weet nooit wat er morgen gaat gebeuren. Zorg er daarom vooral voor dat je in staat bent om te blijven veranderen.”

 

A+O Contactpersonen

Joost van Doorn


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.