login

Maart 2018

Met onder andere: Laat de robots maar komen,Gebrek personeel in zorg en techniek stuwt salarissen omhoog , Ambachtsacademie voor werkloze 50-plussers

 

Via: Brainport Industries

Techniekcentrum Brainport speciaal voor technische vmbo’ers uit de Peel

ROC Ter AA, Brainport Industries College en elf maakbedrijven in de Peel starten met het Techniekcentrum Brainport in Deurne. Daar kunnen jongeren uit de Peel hun mbo-techniekopleiding volgen. De partners zetten deze opleiding neer als de voorkeursroute voor technische bbl’ers uit de Peel. De studenten werken drie dagen bij een van de deelnemende bedrijven en volgen twee dagen per week theorie- en praktijkles in Techniekcentrum Brainport. Het is een alternatief voor een bbl-traject met vier dagen werken en één dag opleiding. De eerste studenten worden vanaf september 2018 in Deurne verwacht.

Meer informatie: op de site

Via: FME

Medewerkers industrie: laat de robots maar komen!

Maar liefst 83 procent van de medewerkers in de industrie ziet digitalisering en robotisering als kans en juicht de ontwikkelingen toe. Dat blijkt uit een onderzoek van Berenschot en TIAS in opdracht van FME waar ruim 6.900 medewerkers aan meewerkten. Vrijwel alle medewerkers zien dat er in hun bedrijven gewerkt wordt met nieuwe technologie. De veranderingen leiden volgens een grote meerderheid van de medewerkers niet tot het verdwijnen van banen. Taken gaan veranderen en er komen nieuwe functies bij. Nieuwe technologie vraagt om andere vaardigheden en kennis. De meeste medewerkers willen meebewegen en voelen zich verantwoordelijk om bij te blijven en hebben handvatten nodig. Ze willen vooral begrijpen wat de veranderingen betekenen voor hun eigen werk en betrokken worden bij de ontwikkelingen.

Meer informatie: op de site

Uit: Managersonline.nl

Gebrek personeel in zorg en techniek stuwt salarissen omhoog

Door het gebrek aan personeel in de zorg en techniek stijgen de salarissen in die sectoren. Dat blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van Adzuna van alle vacatures en aangeboden salarissen in Nederland in 2017. Het gemiddelde salaris bij een vacature voor psychologen steeg in vergelijking met 2016 met 165 euro per maand tot een totaal van 60.544 euro. Een verpleegkundige die nieuw in dienst kwam, verdiende gemiddeld 111 euro meer en kwam uit op een salaris van 37.065 euro. Andere beroepen waarin het salaris vorig jaar het sterkst steeg waren planner (+95 euro), bouwkundige (+80), controller (+57), technicus (+52) en verzorgende (+49). De salarisstijging is een gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg en de techniek en bouw. Dat ziet Adzuna terug in het stijgend aantal vacatures. In de techniek kwam het aantal vacatures in acht van de twaalf maanden uit rond de 60.000. In 2016 meestal net boven de 40.000 per maand.

Meer informatie: op de site

Via: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ambachtsacademie voor werkloze 50-plussers

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Ambachtsacademie geopend. De Ambachtsacademie gaat 200 werkloze 50-plussers omscholen tot ambachtsman – of vrouw, zoals lijstenmaker, parketteur of pianotechnicus. Ze worden opgeleid door ervaren ambachtslieden, niet op school maar in het atelier of de winkel van hun leermeester. Koolmees: “De Ambachtsacademie geeft oudere werkzoekenden weer perspectief. Na hun opleiding kunnen ze zelfstandig aan de slag. Met ambachtelijk werk dat voldoening geeft en toekomst heeft. Er is altijd behoefte aan gekwalificeerde vakmensen.”

Meer informatie: op de site

Uit: HRpraktijk.nl

Aantrekken talent kost meer moeite dan binnenhalen nieuwe klanten

Het aantrekken van talent is voor organisaties momenteel een grotere uitdaging dan het aantrekken van nieuwe klanten. Meer dan de helft van de werkgevers (52,1 procent) geeft aan dat het binnenhalen van nieuwe klanten minder problemen oplevert dan het aantrekken van de juiste benodigde werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Talmark onder 527 hr-verantwoordelijken. Maar liefst 46,5 procent geeft aan dat de organisatie vacatures open heeft staan, waarvan het niet lukt om ze in te vullen. Werkgevers proberen op allerlei manieren werknemers ‘binnen te krijgen’ en te behouden. Zo grijpen ze terug op originele en uitgebreide arbeidsvoorwaardenpakketten. Ook wil de werkgever nieuwe werknemers eerder zekerheid bieden. Zo wordt eerder een vast contract gegeven om nieuw talent aan de organisatie te binden dan eerder het geval was. Met 36,6 procent beaamt ruim een derde van de hr-verantwoordelijken dit.

Meer informatie: op de site

Via: FME

Universiteit Twente en Vrije Universiteit werken aan technische opleiding in Amsterdam

Studenten die in Noord-Holland wonen, kunnen vanaf 2019 óók dichtbij huis techniek studeren. De Universiteit Twente (UT) en de Vrije Universiteit (VU) willen vanaf dat collegejaar gezamenlijk een engineeringopleiding aanbieden in Amsterdam. Beide universiteiten willen met het aanbieden van een technische bachelor in de hoofdstad meer jongeren interesseren in techniek.

Meer informatie: op de site