login

Juni 2018

Met onder andere: Loonkostenregeling voor arbeidsgehandicapten en nieuwe werknemers >56 jaar, robotisering wordt genegeerd, Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent, scholingstraject ontwikkeld voor hybride docent en Fontys stelt 3D-metaalprinter open voor bedrijven. 

Loonkostenregeling voor arbeidsgehandicapten en nieuwe werknemers > 56 jaar

Vanaf 1 januari 2018 is er een loonkostenregeling voor arbeidsgehandicapten en nieuwe werknemers van 56 jaar of ouder. Deze regeling is de vervanger van de mobiliteitsbonus en is een tegemoetkoming voor werkgevers met als doel groepen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een baan in loondienst te helpen. De loonkostenregeling verloopt via de loonbelastingaangifte en bedraagt € 6.000,- per jaar voor beide bovengenoemde doelgroepen. Wilt u meer informatie over LKV-regeling en andere mogelijk interessante vergoedingen of regelingen?  Bezoek dan eens de Vergoedingenwijzer op www.vergoedingenmetalektro.nl.

Robotisering wordt genegeerd

Voor twee op de vijf bedrijven (40%) zijn robotisering en kunstmatige intelligentie een ver-van-hun-bedshow. Bijna de helft van directeuren van organisaties (45%) identificeert de kansen die robotisering en kunstmatige intelligentie kunnen bieden zelfs nog helemaal niet. Een kwart van hen (25%) geeft aan dat er helemaal geen kansen liggen voor hun organisatie op deze gebieden. De verwachting is wel dat deze technologieën iedereen binnen organisaties gaat treffen. Bestuurders moeten zich gaan bezighouden met het identificeren van de kansen en vervolgens het personeelsbeleid hierin meenemen. Dit blijkt uit de tiende editie van het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van hr-dienstverlener Raet.
Meer informatie: op de site

Saxion komt met nieuwe deeltijdopleidingen

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor hun eigen mensen te laten doorgroeien met een deeltijdopleiding. Saxion Parttime School heeft haar deeltijdopleidingen vernieuwd: ze zijn modulair en flexibel opgebouwd. In de sector Techniek en ICT biedt men sinds september 2017 mechatronica en HBO-IVT business aan. In september 2018 start de school met elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Alle genoemde opleidingen worden aangeboden in Enschede, behalve HBO-ICT dat in Deventer plaatsvindt. Bij voldoende belangstelling kan een opleiding op meerdere locaties aangeboden worden. Ook zijn maatwerktrajecten mogelijk.
Film: https://video.saxion.nl/media/Ons+modulaire+onderwijs+-+Korte+versie/1_v7qln40a
Meer informatie: op de site

Via: Vakkanjers

Schuif aan bij de kennis- en netwerklunch tijdens Vakkanjers LIVE op 14 juni

Wat is de impact van technologische ontwikkelingen op het vakmanschap van de toekomst? En wat staat de maakindustrie te wachten? Wilt u antwoord op deze vragen? Schuif dan aan bij de kennis- en netwerklunch tijdens Vakkanjers LIVE op 14 juni waar prof. dr. ir. Egbert-Jan Sol (CTO TNO Industrie & program director Smart Industry) en Edward Voncken (CEO KMWE Group) hier alles over vertellen. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch geserveerd én maken wij bekend wie volgend jaar de opdrachtgever van Vakkanjers is. Een klein tipje van de sluier kunnen we al oplichten, het gaat om een opdracht waarbij Vakkanjers in alle vrijheid hun vakmanschap kunnen ontdekken...
Meer informatie: op de site en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit: Managersonline.nl

Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent

In het zuiden gevestigde (tech)bedrijven in Nederland zijn populair onder bèta-talent. Zo zien we dat bètastudenten en -starters met name bij bedrijven als ASML (1), DSM (3), Philips (4) en Vanderlande (7) zouden willen werken. Dit blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek. Met name Eindhovense bedrijven beheersen de lijst van Meest Favoriete Werkgever onder studenten met een studie in de richting Bouw of Informatica/ICT, Techniek, Wiskunde of Natuurwetenschappen.
Meer informatie: op de site

Via: Hogeschool Windesheim

Scholingstraject ontwikkeld voor hybride docent

In de regio Gelderland en Overijssel heeft de hogeschool Windesheim een scholingstraject ontwikkeld om vakmensen van technische bedrijven op te leiden tot assistent-docent voor de negen ROC’s. Dit initiatief om een docenten- en instructeurspool op te zetten, wordt ondersteund door A+O Metalektro. Het scholingstraject is voor bij A+O aangesloten bedrijven en werknemers kosteloos. Reiskosten en ‘verleturen’ worden niet vergoed.
Meer informatie: projectleider Hans Haring, telefoon: 06-51 29  24 82 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of regiomanager Oost-Nederland Rob Nijhof, telefoon 06 - 83 79 01 65, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uit: Metaalmagazine

Fontys stelt 3D-metaalprinter open voor bedrijven

Fontys Centre of Expertise Hightech Systems & Materials (CoE HTSM) heeft een Trumpf TruPrint 1000 3D-metaalprinter geïnstalleerd. Studenten, docent-onderzoekers, maar ook medewerkers van metaalbedrijven uit de regio kunnen hiermee de meest recente toepassingen in 3D-printen ontdekken en mogelijk toepassen. “Er staat nog maar een handjevol metaalprinters in het land”, vertelt 3D-printexpert Rein van der Mast. “En er zijn, zeker in deze Brainportregio, veel meer bedrijven die zich afvragen of 3D-metaalprinting voor hen een meerwaarde kan hebben. Wij hebben regelmatig tekenaars, ontwerpers en constructeurs over de vloer van die bedrijven. Behalve de theorie kunnen we hen nu ook de praktijk laten zien.’’
Meer informatie: op de site

Via: LAC

Eerste Smart Industry Skillslabs van Nederland zijn gestart

Als verrassende afsluiting van een drukbezochte LAC-relatiedag reikte Tom Bouws van het Programmabureau Smart Industry aan Bert Wessels van ROC van Twente, Han Slots van SMEOT en Mike Broekhuizen van AT Techniekopleidingen het officiële Skillslab-schildje van het Fieldlab Smart Welding Factory uit. Docenten van deze instituten hebben het afgelopen jaar in een pilot de opleiding tot lasrobotprogrammeur gevolgd. Met de opgedane kennis kunnen zij deze opleiding vanaf het nieuwe schooljaar aanbieden aan hun leerlingen en medewerkers van bedrijven.
Meer informatie: op de site

Via: Saxion
Via: TechniekTalent.nu

Ontdek het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kan een gastdocent vanuit zijn of haar bedrijf deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie? Niels van de Ven, hr Manager bij Burgers Carrosserie, heeft hier wel een antwoord op. Voor het organiseren van zijn gastles had hij veel aan de training ‘Het geheim van een goede gastles’ van TechniekTalent.nu. “De kennis die ik heb opgedaan gaf mij voldoende tips en handvatten om zelfverzekerd aan de slag te kunnen. De presentatie liep vlot, de leerlingen waren volledig geïnteresseerd en geconcentreerd en we hebben afgesloten met een Kahoot spelletje. Dit ga ik zeker vaker doen!”.
Meer informatie: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en aanmelden kan hier.

Uit: Managersonline.nl

Kantoorprofessional ervaart werkstress door technologische innovaties

Bij 20% van de kantoorprofessionals leiden technologische vernieuwingen zoals nieuwe IT-tools, nieuwe zakelijke apps en andere digitale vernieuwingen tot werkstress. Dat is een van de resultaten van recent onderzoek van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). Overigens hebben mannen zelfs wat meer last van de genoemde werkstress dan vrouwen (24% versus 17%). 37% van de ondervraagde kantoorprofessionals gebruikt 4 tot 6 digitale tools en 28% gebruikt er zelfs meer dan 7.  Hoewel veel digitale tools er op gericht zijn slimmer te werken, is 15% van de respondenten van mening dat technologische vernieuwingen tot meer werk leiden.
Meer informatie: op de site

 

 

 

 

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.