login

Nieuwe A+O-ambassadeur: Gerko Katgert

Toen hij werd gevraagd als nieuwe ambassadeur voor A+O, hoefde Gerko Katgert van IJssel Technologie niet lang na te denken. “Ik denk graag mee over de vraag hoe A+O voor de aangesloten bedrijven een zo groot mogelijke toegevoegde waarde kan hebben.”

Katgert is manager Mens en Organisatieontwikkeling bij het bedrijf dat landelijk werkt. “Als IJssel Technologie helpen wij productiebedrijven om hun concurrentievermogen te vergroten. Dat doen wij door te kijken hoe productieprocessen slimmer kunnen worden ingericht en slim kunnen worden onderhouden.” Zijn functie heet dan ook niet voor niets ‘manager Mens en Organisatieontwikkeling’ vertelt hij. “Met onze mensen maken we het verschil voor onze klanten. Hun kennis moet er toe leiden dat er succesvolle veranderingen in de procesinrichting en uitvoering worden doorgevoerd. We steken daarom veel tijd en energie in de kennisdeling en –ontwikkeling van onze werknemers. We zijn een echt mensgericht bedrijf, waarbij we nieuwe technologieën koppelen aan mensen.”

Razendsnelle ontwikkelingen

De ontwikkelingen in de Metalektro gaan razendsnel, constateert Katgert. “Smart industry speelt bij veel bedrijven al een grote rol en die rol zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Ik wil me ervoor inzetten dat A+O nog meer een voortrekkersrol gaat spelen bij het signaleren van nieuwe trends en ontwikkelingen. Want als opleidingsfonds heeft A+O – mede door de onderzoeken die men doet – het overzicht over waar we als branche naar toe gaan. Het is wezenlijk dat A+O de aangesloten bedrijven wakker schudt en laat zien wat de implicaties kunnen zijn van nieuwe technologische ontwikkelingen.”

Einde van het traditionele leren

Deze technologische veranderingen zullen ook grote gevolgen voor het onderwijs hebben, denkt Katgert. “Het traditionele leren is al lang voorbij. We hebben tot nu toe mensen zo opgeleid dat ze heel veel weten van één vak. Maar daar heb je alleen iets aan als de toekomst er hetzelfde uitziet als het heden en dat ontwikkelen zich voltrekt als een lineair proces. Maar dat is niet meer zo. De veranderingen gaan snel. Het is vooral belangrijk dat werknemers de competentie hebben om kennis te kunnen ontsluiten en om zich die kennis snel eigen te maken. De tijd dat je vier boeken uit je hoofd moet kennen, is echt voorbij.” Het leren zal volgens Katgert veel meer op de werkvloer gestalte moeten krijgen en gevoed moeten worden door fieldlabs of andere innovatieve hotspots. “Ik zou het een goede zaak vinden als A+O zich daar meer op gaat richten. Ik denk dat het interessant is om te verkennen hoe je via neurale netwerken en door meer samenwerking tussen bedrijven, kunt zorgen dat innovatie wordt gestimuleerd.”

“A+O moet een voortrekkersrol spelen bij het signaleren van nieuwe ontwikkelingen”

Waarde toevoegen

Katgert vindt dat het door A+O ontwikkelde online e-learning platform oZone goed aansluit bij de behoefte van bedrijven om het leren anders te organiseren. “Het past heel erg bij deze tijd. oZone kan een vehikel zijn om heel veel kennis te ontsluiten en ontwikkeling op een hedendaagse manier vorm te geven. Ik zou A+O willen adviseren om vol gas te geven bij de verdere ontwikkeling van oZone. Naar mijn mening zou het binnen een half jaar breed beschikbaar moeten zijn voor de branche.”

In ieder geval gaat Katgert vol enthousiasme aan de slag als A+O-ambassadeur. “Ik ben iemand die geen blad voor de mond neemt. A+O bestaat bij de gratie van de aangesloten bedrijven en dus moet er scherp worden gekeken naar welke activiteiten daadwerkelijk waarde toevoegen. Daar wil ik als ambassadeur graag mijn bijdrage aan leveren.”

Meer informatie

Gerko Katgert, manager Mens en Organisatie-ontwikkeling IJssel Technologie, telefoonnummer 06 - 51 84 76 11 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.