login

Mei 2017

Met onder andere: 3D-print verrast in metaalbedrijf, Servicepunt Techniek Drenthe officieel van start, UT en Twentse ambassade starten pop-up university in Amsterdam en hightech industrie groeimotor Gelderland en Overijssel.

Uit: De Telegraaf

3D-print verrast in metaalbedrijf

Printen in 3D begon met kunststof, voor sieraden, stoelen en later woningen. Maar de Nederlandse industrie met in 3D geprint metaal groeit inmiddels sneller. Dat constateert ABN Amro in sectoronderzoek dat met Berenschot is uitgevoerd. De printtechniek is na een stormachtige start geen modegril gebleken. De omzet uit de printers die objecten in laagjes opbouwen neemt ook dit jaar met 20 procent toe, vergeleken op jaarbasis. In bijvoorbeeld tandheelkunde maakt 3D snel opgang. De totale omzet op de Nederlandse markt stijgt van €100 naar €120 miljoen.

Meer informatie: op de site 
Klik hier voor het rapport

Via: TechniekTalent.nu

Basisscholen dingen mee naar felbegeerde TechniekTrofee 2017

De TechniekTrofee is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Per 2020 moet Wetenschap & Techniek een vaste plek hebben in het basisonderwijs. Vooruitlopend daarop zijn veel basisscholen al bezig met het verankeren van Wetenschap en Techniek in hun lesaanbod, of met het ontwikkelen van ideeën daarvoor. Basisscholen in het hele land konden tot 21 april hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden inzenden om mee te dingen naar de TechniekTrofee 2017. Op 20 juni a.s. worden de winnaars bekend gemaakt door Het Klokhuis-presentator Maurice Lede.

Meer informatie: op de site

Via: Provincie Drenthe

Servicepunt Techniek Drenthe officieel van start

Op vrijdag 10 maart is het Servicepunt Techniek (SPT) Drenthe officieel van start gegaan. Het SPT ondersteunt techniekbedrijven en werknemers  bij het aan het werk blijven in de techniek. Dat is het doel van het SPT. De samenwerking wordt voor minimaal drie jaren gerealiseerd. SPT Drenthe is er van en voor de bedrijven en werknemers in de technieksector. Twee arbeidsmarktcoaches/adviseurs, Sandra Klaassens en Inge Westerhof bezoeken de komende tijd bedrijven en bespreken met ondernemers en werknemers de arbeidsmarktvraag.

Meer informatie: op de site

2.500 bezoekers geïnspireerd bij techniekfestival TECHxWORLD

Ondanks het onstuimige weer kwamen op 23 februari zo'n 2.500 bezoekers af op techniekfestival TECHxWORLD in de Onderzeebootloods in Rotterdam. De bezoekers waren voornamelijk jongeren die zich kwamen oriënteren op de carrièremogelijkheden in de techniek, technologie en ICT. Tientallen bedrijven, waaronder Defensie, Joulz, SPIE en Tacon, gaven opdrachten en workshops om te laten zien met welke technische uitdagingen zij te maken hebben. Met het festival wil de organisatie het tekort aan technici in ons land terugdringen.

Meer informatie: bekijk het dagverslag hier

Dutch Technology Week van 15 t/m 20 mei 2017

Van 15 t/m 20 mei 2017 vindt voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats in Eindhoven. De week is een samenwerking van bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Het doel? Te laten zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Zo is er de High Tech Ontdekkingsroute waarbij aansprekende toptechnologiebedrijven een kijkje in de keuken geven. Maar ook de Night of the Nerds om jongeren van 14 t/m 19 jaar onder te dompelen in de nieuwste technologie, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen.

Meer informatie: op de site

Via: Universiteit Twente

UT en Twentse ambassade starten pop-up university in Amsterdam

De Universiteit Twente (UT) en de Twentse ambassade Amsterdam gaan samenwerken om scholieren van 5 en 6 vwo uit het Westen van het land meer te interesseren voor een studie in Twente. Hiervoor wordt een zogenoemde pop-up university opgericht waar allerlei activiteiten voor deze specifieke doelgroep worden georganiseerd. “We zien dat studenten uit het westen van het land minder focus hebben op andere delen van het land zoals het oosten. En dat is jammer. We hebben namelijk op de Universiteit Twente genoeg studies die in de Randstad niet zijn te volgen”, stelt woordvoerder Erik van Dijk van de Universiteit Twente. “Met de pop-up university proberen we scholieren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de mogelijkheden die wij in Oost-Nederland te bieden hebben.”

Meer informatie: op de site

Via: FME

Hightech industrie groeimotor Gelderland en Overijssel

De sterk in Gelderland en Overijssel gewortelde maakindustrie staat er goed voor en kan ook op lange termijn een groeimotor blijven. Om het innovatief vermogen van de smart industry in de regio op een hoger niveau te krijgen, dienen ondernemers slimmer onderwijs en betere samenwerking binnen en buiten de regio meer prioriteit te geven. Dit is de belangrijkste conclusie van de nieuwe regiovisie Oost-Nederland van ING Economisch Bureau.

Meer informatie: op de site 
Klik hier voor het rapport

Via: Personeelsnet

Nieuwe medewerkers inzetten om ander talent te werven

Nieuwe medewerkers blijken uitstekende ambassadeurs voor de nieuwe werkgever. Want van de medewerkers die minder dan 1 jaar in dienst zijn, raadt ruim 86 procent de organisatie aan bij vrienden en kennissen. Organisaties kunnen dus goed gebruik maken van nieuwe medewerkers om meer talent aan te trekken. Dat blijkt uit recent, grootschalig onderzoek van Effectory, uitgevoerd onder 280.000 medewerkers in Nederland. Nieuwe medewerkers zijn in hun eerste jaar bijzonder positief over hun werkgever. Ze zijn trots op de organisatie (78 procent) en tevreden over hun werkzaamheden (90 procent). Ook hun collega’s zien ze helemaal zitten (89 procent), net zoals hun leidinggevende (85 procent).

Meer informatie: op de site


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.