login

Bijeenkomsten

Pagina 1 van 2

Veel belangstelling voor Relatiedag Noord- en Oost-Nederland

Ontmoeten, kennis en ervaring delen en elkaar inspireren. Met dit doel bezochten meer dan honderd vertegenwoordigers van technische bedrijven, aan de arbeidsmarkt gerelateerde organisaties, overheden, sociale partners en opleidingsfondsen op 12 november de Relatiedag Noord- en Oost- Nederland in Zwolle. Een vol programma en enthousiaste deelnemers maakten deze dag tot een succes.

Lees meer...

Samenwerken levert écht iets op!

Op donderdag 29 september 2016 organiseerden A+O, OTIB, OOM en SBB de gezamenlijke Relatiedag voor de regio’s Noord – en Oost Nederland. Alle relaties die de bij de fondsen aangesloten bedrijven bezoeken, worden dan geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Ook projecten van de fondsen krijgen aandacht. Doekle Terpstra, aanjager van het Nationaal Techniekpact 2020, gaf op deze dag een inkijkje in het Techniekpact van nu en op weg naar 2020. Hij sprak vol lof over de inspanningen en de resultaten in de regio’s Noord- en Oost.

Lees meer...

Metalektrodag 2016

Donderdag 24 maart 2016 heeft de tweede landelijke Metalektrodag plaatsgevonden.

Ruim driehonderd mensen hebben de Metalektrodag bezocht!

Lees meer...

Oud en out? Toch niet!

Kom naar de inspiratiemiddag op 21 april

Wilt u meer weten over inzetbaarheid en het belang van leren? Kom dan dinsdag 21 april naar de landelijke inspiratiemiddag 'Leren, werken, innoveren!', een middag om niet te missen. A+O-regiomanager Martijn Oechies en Katalien Bollen, Universiteit Maastricht, geven uitleg.

Lees meer...

Klaar voor de toekomst?

De wereld om ons heen verandert. We hebben te maken met vergrijzing, globalisering en snelle technologische ontwikkelingen. De veranderingen dwingen de metalektrosector om anders te denken over (samen)werken, leren en opleiden én over concurrentie en het delen van kennis. A+O Metalektro heeft daarom in 2014 het initiatief genomen tot de inspiratietafels: brainstormsessies met stakeholders over de ontwikkelingen in de samenleving en het effect daarvan op de sector. Door een brede vertegenwoordiging vanuit de 1150 bedrijven die aangesloten zijn bij de cao Metalektro, vertegenwoordiging uit werkgeversorganisatie FME en de vakbonden, regiomanagers en het bestuur van A+O is in kleine groepen in vier sessies naar antwoorden gezocht op de kernvraag: Hoe moet de Metalektro zich klaarmaken voor de toekomst?
De inspiratietafels werden ingeleid door Martijn Aslander, Mathieu Weggeman, Frank Kalshoven, Paul de Ruijter en Rob Cremers. 

Klik hier voor het verslag van de inspiratietafels.

Klik hier voor een Engelse versie van de uitgave.

Pagina 1 van 2


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.