login

Twaalf Almelose bedrijven slaan handen ineen voor werving personeel

Eind vorig jaar organiseerden twaalf Almelose hightechbedrijven het evenement ‘Ontdek Hightech Almelo’. Met als doel om jongeren in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. A+O-bedrijf VDL Enabling Technologies Group Almelo was één van de deelnemers.

“Op dit moment hebben wij als bedrijf vijfendertig openstaande vacatures”, vertelt hr-manager Annette Hagenbeek van VDL-ETG Almelo. En wij zijn zeker niet het enige technische bedrijf dat op zoek is naar personeel . In de regio Twente verwachten de technische bedrijven volgend jaar drieduizend openstaande vacatures te hebben.” En dat is een gezamenlijk probleem, benadrukt ze. “Als we die vacatures niet weten in te vullen, dan bedreigt dat de continuïteit van de bedrijven. Dan zijn er wel orders, maar is er geen personeel om het werk uit te voeren.”

Verleiden voor techniek

Dat vonden twaalf Almelose bedrijven niet acceptabel. Samen besloten ze het evenement ‘Ontdek Hightech Almelo’ op te zetten. Hagenbeek: “Naast een bijdrage van de bedrijven zelf en van de gemeente Almelo, heeft ook A+O een forse financiële bedrage geleverd. Zonder die bijdrage hadden we dit event niet kunnen organiseren.”

“Zonder de bijdrage van A+O hadden we dit niet kunnen doen”

“Het personeelstekort is momenteel het allerbelangrijkste probleem binnen de Metalektro”, vervolgt Hagenbeek. “De afgelopen tien tot vijftien jaar hebben onvoldoende jongeren gekozen voor een technische studie, waardoor er een gat is ontstaan. Ons doel met dit evenement is om jongeren te verleiden om wél voor een technisch beroep te kiezen.”

Voor zowel basisschoolleerlingen, leerlingen van het voortgezet onderwijs, mbo-scholieren, als voor hbo/wo-studenten zijn afgelopen november aparte events georganiseerd, vertelt ze. “Voor alle Almelose basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 was er een event met allerlei workshops, zoals het maken van een autootje. Die activiteiten werden begeleid door jonge mensen uit de verschillende bedrijven. Daarnaast konden de kinderen de Solar-boot van de TU Twente bewonderen en plaatsnemen in een flightsimulator.” De verwachting was dat er driehonderd kinderen zouden komen, maar dat werden er  negenhonderd, vertelt Hagenbeek. “In de middag waren de workshops toegankelijk voor het algemene publiek. Veel kinderen kwamen toen met hun ouders terug. Dat was echt fantastisch om te zien!”

Pubquiz

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo werd een ‘Loxbox-event’ bedacht. Hagenbeek: “De Loxbox – een soort grote ton – was afgesloten met twaalf slotjes. Om die slotjes te kunnen openen, moesten twaalf vragen goed worden beantwoord. Die vragen hadden allemaal betrekking op de deelnemende bedrijven. Als het lukte alle slotjes te openen, dan volgde de beloning!”

Ook voor scholieren uit de bovenbouw van havo/vwo en voor studenten van het hbo en wo was er een apart event. Hagenbeek: “Voor die doelgroepen hebben we een pubquiz met mooie prijzen georganiseerd. De hbo/wo-studenten speelden tegen teams van de bedrijven, waarin allemaal jonge medewerkers zaten. Op die manier kwamen ze heel spontaan met elkaar in contact. En als follow-up boden we de mogelijkheid om de bedrijven te bezoeken.”

Grote spin-off

De organisatie van de vijf events heeft volgens Hagenbeek veel opgeleverd. “Sowieso hebben de kinderen en jongeren die dag een enorme positieve beleving met techniek gehad, waardoor de keuze voor techniek misschien wel dichterbij is gekomen. Maar er hebben zich ook mensen gemeld die bij ons willen stagelopen, een afstudeeropdracht gaan doen of komen solliciteren. Dat is natuurlijk heel mooi.”

Bovendien heeft de samenwerking tussen de twaalf bedrijven onderling een boost gekregen, zegt Hagenbeek. “We hebben besloten om op verschillende vlakken samen op te trekken. Zo is er een gentlemen’s agreement om geen personeel bij elkaar weg te trekken, omdat dat alleen maar de salarissen opdrijft en structureel niets oplost. De samenwerking op het gebied van HR willen we in de toekomst nog verder concretiseren. Door de organisatie van de events is een veel grotere spin-off ontstaan. En dat helpt uiteindelijk alle bedrijven vooruit!”

Meer informatie

Annette Hagenbeek, hr-manager VDL-ETG, telefoonnummer 06 – 12 80 89 72 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

A+O Contactpersonen

Rob Nijhof


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.