login

Talent in de regio behouden met traineeships

V.l.n.r.: Dorien Neutel, Lars Boerrigter, Manon Smellink

Steeds meer hbo- en wo-afgestudeerden vertrekken uit de provincies Overijssel en Gelderland. Terwijl de behoefte aan jong talent groot is. Om het tij te keren worden traineeships in meerdere varianten  aangeboden, onder andere door KIQ Traineeships, Ascending People en Jump. Wadinko, een regionale participatiemaatschappij, zette WIMM Traineeship op (Wij Investeren in Mens en Maatschappij). Een initiatief waar zowel A+O-bedrijf Rollepaal als jong talent Lars Boerrigter dankbaar gebruik van maakten.

WIMM-manager Manon Smellink legt uit: “Onze regio is een echte MKB-regio en de zichtbaarheid van de bedrijven bij jong talent is slecht. Uit onderzoek onder studenten van de Universiteit Twente blijkt dat mensen voor een baan hun netwerk achterna gaan. En dat ondervinden we hier aan den lijve, talent loopt weg uit de provincie Overijssel. Om jong talent op hbo- en wo-niveau in alle richtingen te behouden heeft Wadinko daarom in samenwerking met Unica B.V. en Hemmink B.V. het WIMM Traineeship opgezet. Een traineeship dat zonder winstoogmerk een nieuwe generatie professionals kennis laat maken met het bedrijfsleven in Overijssel.”

In de regio gebleven

Inmiddels heeft de eerste groep van 12 trainees het programma afgerond. “Wat we hoopten, is ook uitgekomen. Het overgrote deel van de alumni is in de regio blijven werken. In de meeste gevallen zelfs bij een van de bedrijven waar ze als trainee aan de slag zijn geweest. Geweldig toch?”, zegt Smellink zichtbaar trots. “De kracht van het traineeship is bovendien de kickstart die het trainees geeft in hun carrière. Naast werkervaring opdoen, focussen we vanuit WIMM namelijk volop op persoonlijke ontwikkeling.”

‘We willen graag meer binding krijgen met jongeren, ons bedrijf op de kaart zetten
en zorgen voor nieuwe instroom.’

Behoefte aan nieuw talent

Een insteek die RPflow, de internationale groep bedrijven waar ook Rollepaal onder valt, kan waarderen. Dorien Neutel, hrm’er bij RPflow: “Het WIMM-traineeship is een interessante aanvulling. We willen graag meer binding krijgen met jongeren, ons bedrijf op de kaart zetten en zorgen voor nieuwe instroom. Er staan over de gehele RPflow-groep gezien continu zo’n 10 tot 15 vacatures open. De behoefte aan nieuw talent is er zeker. Vandaar dat we steeds meer aandacht proberen te geven aan trainees en stagiaires. Onder andere dus door te participeren in Wadinko en het WIMM Traineeship.”

Volwaardige medewerker met een opdracht

Een dergelijk traineeship kan Neutel elk bedrijf aanraden. Maar er zijn ook valkuilen, vertelt ze. “Om het traineeship te laten slagen is verwachtingsmanagement ongelooflijk belangrijk. Je moet goed met elkaar bespreken wat de doelen zijn. Wat wil de trainee leren en is een traineeship de juiste aanvulling voor een afdeling? Gaandeweg moeten de doelen gefinetuned worden en je moet continu met elkaar in gesprek blijven. Maar daarnaast is het ook belangrijk om intern duidelijk te maken dat de trainee een volwaardige medewerker is met een opdracht. Het is geen stagiair die de werkzaamheden komt verkennen.”

Een leuke start

Bij RPflow verliep het eerste WIMM-traineeship echter vlekkeloos. Lars Boerrigter (23) heeft na zijn traineeship direct een vast dienstverband ontvangen en kijkt terug op een succesvol traject. “Na mijn hbo-studie werktuigbouw wist ik even niet waar ik aan de slag wilde. Een traineeship leek me daarom een leuke start. Het eerste gesprek bij Rollepaal was direct ontspannen, daar zag ik mezelf wel werken. En omdat Rollepaal onder RPflow valt, kon ik met het traineeship rouleren onder de verschillende RPflow-bedrijven. Die afwisseling trok me wel”, aldus Boerrigter.

Je kunt er alleen maar van leren

Boerrigter, die tevens nationaal kampioen turnen is, wist al wat hard werken is. Maar met het traineeship trad hij buiten zijn comfortzone. “Een van de opdrachten was een project bij RPflow-bedrijf Ramix Spuitgietmatrijzen. Een uitdagend project dat ik voorheen niet snel zou hebben gedaan. Maar door het vangnet van WIMM en de lessen die ik in het traineeship leerde, heb ik het toch gedaan als engineer. Mijn instelling is nu: je kunt er alleen maar leren. Een belangrijk inzicht dat me absoluut verder zal helpen in mijn verdere loopbaan. Inmiddels werk ik bij Ramix naar volle tevredenheid aan de implementatie van een nieuw ERP-systeem. En volgend jaar komt er een nieuw CAD-systeem. Kortom, ik vermaak me hier prima.”

Meer informatie

Dorien Neutel, hrm bij RPflow, telefoonnummer 0523  - 62 45 41 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Manon Smellink, WIMM-manager, telefoonnummer 06 - 23 18 31 95 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

A+O Contactpersonen

Rob Nijhof


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.