login

"Geef vluchtelingen een kans"

Nu de economie weer volop aantrekt, neemt de schaarste aan technisch personeel toe. Maar niet voor het A+O-bedrijf Demaco. Door breed personeel te werven, lukt het om alle vacatures te vervullen. Ook statushouders blijken voor Demaco welkome medewerkers.

In het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude gevestigde Demaco is producent van leidingwerk voor het transporteren van vloeibare gassen zoals stikstof, waterstof en helium. Er wordt gewerkt met koudetechniek, bij extreem lage temperaturen van -160 graden en lager. “Onze producten gaan de hele wereld over”, vertelt hr-manager Wendy Vega. “95% van onze producten is bedoeld voor de internationale markt. Zo leveren wij bijvoorbeeld leidingwerk voor de deeltjesversneller van het Zwitserse onderzoekcentrum CERN. Maar ook aan ESA, voor de ontwikkeling en uitvoering van het Europese ruimtevaartprogramma en satellieten.”

Ondanks dat de schaarste aan technisch personeel toeneemt, lukt het Demaco nog altijd om voldoende personeel voor de productie te vinden, zegt Manager Operations Ron Oudeman. “Wij proberen breed personeel te werven en zo een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Iedereen is bij ons welkom: jong, oud, man, vrouw, allochtoon en autochtoon.”

Ontzettend gemotiveerd

Demaco ziet de productie groeien en heeft inmiddels 107 medewerkers in dienst, waaronder mensen van achttien verschillende nationaliteiten. Vega: “We hebben onder andere mensen uit Turkije, Suriname, Frankrijk, Engeland, Duitsland en de Oekraïne. Als internationaal georiënteerd bedrijf is dat vanzelfsprekend. Daar denken we eigenlijk niet over na. We zeggen altijd: ‘we hebben er weer een nieuwe collega bij’.”

Iedereen is bij ons welkom: jong, oud, man, vrouw, allochtoon en autochtoon.”

Vanuit diezelfde open houding heeft het bedrijf ook drie vluchtelingen aan het werk, vertelt Oudeman. “Sinds 2010 werkt Jermayah bij ons, die gevlucht is uit Somalië. Op tienjarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland. Het gezin werd van het ene naar het andere asielzoekerscentrum verplaatst. Jermayah moest steeds naar een andere school, wat zijn leerprestaties niet ten goede kwam. Toen hij op gesprek kwam, had hij slechts vmbo niveau-1.” Maar Demaco gaf hem een kans en binnen het bedrijf bloeide Jermayah op, vertelt Oudeman. “Hij begon op onze reinigingsafdeling, waar alle onderdelen worden schoongemaakt. In de afgelopen acht jaar is hij doorgegroeid tot lasser-bouwer. Hij is ontzettend gemotiveerd, hij is er altijd. Ook als er overgewerkt moet worden.”

Aanvulling op personeelsbestand

Sinds kort werkt ook een andere vluchteling bij Demaco: de uit Syrië afkomstige Ibrahim. Hij ontvluchtte Homs, een stad die door de oorlog zwaar getroffen is. Vega: “Wij kregen Ibrahim aangeboden via uitzendbureau Haprotech. In Syrië was hij al lasser, hij werkte daar in een klein bedrijfje van zijn oom. Nu is hij dus als lasser bij ons aan de slag.” En zegt Oudeman, met zijn instelling is niks mis. “Het is een iemand die een goede mentaliteit heeft naar ons als werkgever. We kunnen op hem rekenen.”

Wel merkt Vega dat bij statushouders een grotere tijdsinvestering nodig is dan bij Nederlandse werknemers. “We willen bijvoorbeeld dat ze de Nederlandse taal leren, omdat dat de onderlinge communicatie veel makkelijker maakt en je voorkomt dat Arabisch sprekende werknemers alleen maar met elkaar praten en zichzelf daarmee isoleren. En ook het overbrengen van de kennis van het bedrijf kost meer tijd. Maar met een beetje extra begeleiding en coaching kunnen statushouders een mooie aanvulling op je personeelsbestand zijn. Ik kan andere A+O-bedrijven echt aanraden om met deze doelgroep aan de slag te gaan.”

Syriër Ibrahim is in ieder geval erg gelukkig met zijn werk bij Demaco. “Door het werk heb ik zekerheid en rust. Ik kan nu mijn vrouw en vier kinderen onderhouden. Demaco is een bedrijf met een prettige sfeer, iedereen is erg behulpzaam. Ik hoop dat meer mensen deze kans krijgen.” En dat hoopt Jermayah ook. “Ik heb gemerkt dat sommige bedrijven het niet aandurven om vluchtelingen in dienst te nemen. Tegen die bedrijven zou ik willen zeggen: geef vluchtelingen een kans, zoals ik ooit ook zelf een kans heb gekregen.”

Meer informatie

Wendy Vega, HR-manager Demaco, telefoonnummer 0226 - 332140 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

A+O Contactpersonen

Ben Kemna


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.