login

'Het blijft belangrijk jongeren te prikkelen voor de techniek'

Hoe trek je de juiste mensen aan en hoe houd je ze vast? Hendriks precon uit Veenendaal zet al jarenlang de tanden in dit vraagstuk. En met succes. Medewerkers hebben plezier in wat ze doen en bbl’ers lopen fluitend over de werkvloer. Bedrijfsleider Aart van Asselt en hr-manager Inez de Hoog geven uitleg. Over het regionaal samenwerkingsverband De Gelderse Vallei, bbl en het project Duurzame inzetbaarheid.

Hendriks precon, onderdeel van de Hendriks groep, ontwerpt en realiseert stalen prefab betonmallen en infra bekistingen. Van een simpele stapelblokkenmal tot complexe en unieke vormen. Zo maakte Hendriks precon voor de Penitentaire Inrichting in Zaandam de bekistingen voor 667 complete, waterdichte celunits. Aart van Asselt: “Onze producten wisselen continu en de werkzaamheden dus ook.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen

Het bedrijf uit Veenendaal zet de schouders onder elke uitdaging. Zo ook die van regionale samenwerking. “Al in 1988 zijn we daarmee begonnen, toen nog met 4 bedrijven en een technische school. Maar sinds kort werken we met maar liefst 15 bedrijven samen in het project ‘Metaaltechniek in de Gelderse Vallei’ met ondersteuning van A+O (regeling van netwerken opleidende bedrijven)  en OOM. Ons doel? Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en de jeugd een goede toekomst in de metaaltechniek geven.” Van Asselt ontwikkelde samen met de heer Hootsen, decaan op de vmboschool CSV, het businessplan voor het project.

Een keer per maand komen de projectdeelnemers bij elkaar en er worden regelmatig tussentijdse voortgangsupdates verstuurd. “Het gaat erom niet alleen maar te praten maar vooral te doen. Vanaf oktober gaan we van start met onze activiteiten. Van docentenstages en open dagen voor het basisonderwijs tot buddyprojecten en het beschikbaar stellen van leerwerkplekken voor mbo’ers. Een flink pakket. De looptijd van het project is tot eind 2017, maar ik kan nu al zeggen dat we ook daarna blijven doorpakken. Het blijft belangrijk jongeren te prikkelen voor de techniek.”

Bbl’ers draaien gelijk mee

Vandaar dat Hendriks precon ook altijd investeert in bbl-leerlingen. Rob van Geenhuizen (19) wist onlangs het complete bbl-traject niveau 2 in 14 maanden af te ronden. “Ik vind het erg leuk om iets met mijn handen te maken volgens tekening. Vanaf het begin hebben mijn praktijkbegeleiders bij Hendriks precon me goed ontvangen en super begeleid. Ik heb fijne collega’s en de sfeer met elkaar is erg goed”, legt hij uit. De meeste bbl’ers blijven hangen, vertelt Van Asselt. “Hoe dat komt? Bbl’ers draaien hier gelijk mee. Dat gaat in het begin niet snel, maar dat hoeft ook niet. Het gaat om de toekomst.”

Praktijkbegeleiders Jan-Willem van Tuil en Gilbert Brunekreeft kunnen dat beamen. Van Tuil: “Ik werk nu 18 jaar bij Hendriks precon en ben zelf ook ooit als 16-jarige begonnen als bbl’er. Door mijn ervaring en kennis ben ik doorgegroeid naar meewerkend voorman en kan ik nu dit leerproces doorgeven. Jonge mannen klaarstomen voor het echte werk in het bedrijfsleven vind ik een van de mooiste aspecten aan mijn functie.” Brunekreeft begeleidde zelf 18 jaar geleden Van Tuil in zijn bbl-opleiding. “Elke leerling heeft een eigen identiteit en moet soms anders benaderd worden. Dat voelen we hier goed aan en zetten een professioneel leertraject neer voor leerlingen, ouders en docenten. Ik ben trots op mijn bijdrage hieraan.”

Wat kunnen we nog meer doen?

Het moge duidelijk zijn dat medewerkers bij Hendriks precon niet snel vertrekken. Inez de Hoog: “Er is weinig verloop en onze functieverblijftijd is lang. Dat stelt ons wel voor uitdagingen want het werk is fysiek zwaar en we willen personeel graag fit en gezond houden. Onze gemiddelde leeftijd is 43 tot 45 jaar en het ziekteverzuim neemt toe in de oudere leeftijdsgroepen. Op het gebied van duurzame inzetbaarheid doen we daarom al veel: een cursus stoppen met roken, hardloopclinics, elke woensdag fruit en gratis sporten. We werken hard aan het bewustzijn. Maar we vragen ons altijd af: wat kunnen we nog meer doen?”

Vandaar dat Hendriks precon onlangs de quickscan deed voor het A+O-project Duurzame inzetbaarheid. “Een interessant project. Of we daadwerkelijk gaan deelnemen, hangt nog af van de uitslag van de quickscan. Maar naar mijn idee vallen er nog genoeg slagen te maken. Duurzame inzetbaarheid gaat natuurlijk ook over het gemotiveerd en ontwikkelbaar houden van personeel. En duurzame inzetbaarheid heeft een lange adem nodig. Toen we 1,5 jaar geleden begonnen met het verhogen van ons bewustzijn, keken mensen raar op. Een cursus niet-roken? Maar nu wordt dat al een stuk normaler gevonden. Dat hoop ik op termijn ook met employability te bereiken.”

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aart van Asselt (bedrijfsleider Hendriks precon) via telefoonnummer 0318- 566 599 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Inez de Hoog(hr manager Hendriks Groep) via telefoonnummer 0318- 566 599 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Robert van der Laak