login

Jongeren aan de slag bij Lengkeek Staalbouw: “Ze brengen een nieuwe spirit binnen het bedrijf”

A+O-bedrijf Lengkeek Staalbouw investeert doelbewust in opleiding & ontwikkeling, want in een competitieve markt is dat één van de middelen om de concurrentie voor te blijven. Maar ook de instroom van jongeren is voor de continuïteit van het bedrijf van levensbelang. “Niet alleen jongens, ook meiden met interesse voor techniek zijn bij ons van harte welkom.”

De vestigingsplek van Lengkeek Staalbouw in het Rotterdamse Hoogvliet is niet toevallig. Het bedrijf zit op een industrieterrein dichtbij de opdrachtgevers waarvoor gewerkt wordt, vertelt hoofd HR & Financiële Administratie Dheeradj Mangroe. “Lengkeek Staalbouw realiseert en onderhoudt staalconstructie-onderdelen voor industriële productiefaciliteiten. We richten ons vooral op de petrochemische, food- en afvalverwerkingsindustrie. Daarnaast voeren we tal van projecten uit voor de zware industrie en olie- en gasindustrie. Denk aan bedrijven als Exxon Mobil, Shell en BP.”

High potentials

Gemiddeld werken er tachtig mensen bij Lengkeek Staalbouw, waarvan zo’n zestig full-time in loondienst. Opleiding & ontwikkeling heeft een voorname plaats binnen het bedrijf, zegt Mangroe. “We willen als bedrijf niet stilstaan: we streven naar een voortdurende kwaliteitsverbetering. Dus investeren we bewust in onze mensen. Grote opdrachtgevers vragen het ons ook: ‘wat doen jullie aan opleidingstrajecten?’ Opleiden is ook een middel om ons te onderscheiden van de concurrentie in de markt.”

Het bedrijf heeft de nodige ‘high potentials’ binnen de bedrijfsmuren, zoals Mangroe dat omschrijft. “Die hbo’ers hebben een goede opleiding achter de rug, maar zijn vaak nog te weinig montage lenkeekpraktijkgericht. Vandaar dat wij voor iedereen een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Eén van de doelen daarbij is om ervoor te zorgen dat onze mensen breed inzetbaar zijn.”

Voldoende instroom

Maar ook stagiaires en bbl’ers zijn meer dan welkom binnen het bedrijf. Mangroe: “De gemiddelde leeftijd van onze werknemers is zo’n 40 jaar. We moeten daarom zorgen dat er voldoende jonge instroom is.” Toch is de spoeling dun, weet Mangroe uit ervaring. “Het is lastig om jongeren voor techniek te interesseren. We krijgen regelmatig telefoontjes van jongens die hier willen komen. We kijken dan niet alleen naar opleiding, maar ook naar het feit of iemand gemotiveerd is. We vinden het ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongeren een kans te geven.”

Nieuwe spirit

Positief is volgens Mangroe bovendien dat jongeren vaak voor vernieuwing binnen het bedrijf zorgen. “Ze zeggen dan: ‘kunnen we dat niet efficiënter doen?’ Ze brengen echt een nieuwe spirit mee. Om die reden hebben we onlangs een hbo’er een traineeship aangeboden. Die krijgt een vrije rol en gaat het hele bedrijf door om te kijken wat er beter of anders kan.”

“Meiden zijn voor ons een interessante doelgroep”

 Opvallend is dat bij Lengkeek Staalbouw ook een aantal meiden stage hebben gelopen. Mangroe: “We hebben een dame gehad die tijdens haar stage heeft gekeken hoe we de productie kunnen automatiseren. Een ander meisje wilde heel graag de techniek in, maar haar school raadde dat af. Toen is ze bij ons gekomen.” Gezien het feit dat het lastig is om nieuw personeel te vinden, zijn de meiden volgens Mangroe een interessante doelgroep. “Onze ervaring is dat ze het echt goed doen. Ze werken heel netjes en ordelijk. Het is bovendien prettig om meer diversiteit in de je bedrijf te hebben.”

Behalve een goed betaalde baan bij een uitdagend bedrijf, heeft Lengkeek Staalbouw de meiden en jongens nog iets extra’s te bieden, aldus Mangroe. “We maken deel uit van de Andus-groep, waaronder vijftien werkmaatschappijen vallen. Als ze wat meer willen zien, kunnen ze bij één van de andere bedrijven aan de slag. Dat maakt het voor jongeren interessant. Ze hoeven echt niet tot aan hun pensioen bij Lengkeek Staalbouw te blijven werken.”

Meer informatie

Dheeradj Mangroe, hoofd HR & Financiële Administratie Lengkeek Staalbouw, telefoonnummer 010 - 43 83 267 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Marloes Jonkman