login

Pagina 1 van 8

"Geef vluchtelingen een kans"

Nu de economie weer volop aantrekt, neemt de schaarste aan technisch personeel toe. Maar niet voor het A+O-bedrijf Demaco. Door breed personeel te werven, lukt het om alle vacatures te vervullen. Ook statushouders blijken voor Demaco welkome medewerkers.

Lees meer...

Vitamine A - Aandacht voor nieuwe medewerkers

Sinds januari dit jaar werkt Thales Nederland met een gloednieuw onboarding-programma voor nieuwe medewerkers (onboarding betekent letterlijk ''het aan boord brengen van'': het inwerken van een nieuwe medewerker. Het proces begint als een medewerker ja heeft gezegd tegen de nieuwe baan, dus nog voordat iemand formeel in dienst is bij de organisatie, red.) Het doel? “Iemand moet zich welkom en daardoor verbonden voelen met Thales, en daarnaast ook zo snel mogelijk goed en met plezier aan het werk kunnen”, vertelt Geke Kooij, Director Human Resources van Thales Nederland. Aandacht is het toverwoord om dat te bereiken.

Lees meer...

Mindervaliden op de werkvloer: denken in kansen, niet in problemen

Veel bedrijven schrikken terug voor het aannemen van een mindervalide werknemer. “Nergens voor nodig”, zegt Sita Pahladsingh van JetSupport. Sinds 2006 werkt daar Marco Zantman die in een rolstoel zit. “Je moet vooral denken in kansen, niet in problemen. Een werknemer als Marco, daar zou ik er nog wel 10 van willen.”

Lees meer...

Investeren in stagiaires levert altijd iets op

RR Mechatronics zet fors in op innovatie en ontwikkeling. De zaken gaan goed en het aantal medewerkers is maar liefst verdubbeld in drie jaar tijd. Hoe het bedrijf uit Zwaag aan de juiste medewerkers komt? Onder andere uit het grote aantal stagiaires dat er jaarlijks rondloopt. “Een flink deel van hen blijft plakken. Zowel in vakantiewerk als in vaste banen”, zegt Olaf Smit, Manager Operations bij RR Mechatronics. “Investeren in stagiaires, het levert altijd iets op".

Lees meer...

"De techniek heeft altijd al mijn interesse gehad"

International welding engineer Vera Wemmenhove vertelt over haar indrukwekkende loopbaan.

Het aantal vrouwen in technische bedrijven is vaak op één, hoogstens twee handen te tellen. Zeker als het om hoogopgeleide technische functies gaat. Vera Wemmenhove vormt een uitzondering op de regel. Niet alleen is ze welding engineer bij ETC en EMS-Evolves en deed ze werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, ze volgde bovendien de hoogst mogelijke NIL-lasopleiding en mag zichzelf international welding engineer noemen. Een titel die niet velen gegeven is.

Lees meer...

Pagina 1 van 8


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.