login

Pagina 1 van 9

Opleiden met gebruik van virtual reality

Virtual reality is hot en steeds meer bedrijven zien de voordelen ervan voor training en opleiding. Vandaar dat de eerste bijeenkomst van het Werkgeversnetwerk Techniek Eemland in 2019 het thema ‘Opleiden met gebruik van virtual reality’ kreeg. Gastbedrijf KONE in Veenendaal maakte er een enerverende middag van.

Lees meer...

Twaalf Almelose bedrijven slaan handen ineen voor werving personeel

Eind vorig jaar organiseerden twaalf Almelose hightechbedrijven het evenement ‘Ontdek Hightech Almelo’. Met als doel om jongeren in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. A+O-bedrijf VDL Enabling Technologies Group Almelo was één van de deelnemers.

Lees meer...

Flexkrachten kansen bieden via een bbl-traject

Scania Logistics Netherlands wil de stap maken naar een lerende organisatie en geeft (flex)medewerkers graag een gevulde rugzak mee. Vandaar dat het bedrijf gebruik maakte van de zbi-regeling van A+O om bbl-leerlingen via een flexorganisatie te plaatsen. Marco de Boer van Scania Logistics Netherlands en Bianca van Sommeren van Randstad geven uitleg.

Lees meer...

Talent in de regio behouden met traineeships

V.l.n.r.: Dorien Neutel, Lars Boerrigter, Manon Smellink

Steeds meer hbo- en wo-afgestudeerden vertrekken uit de provincies Overijssel en Gelderland. Terwijl de behoefte aan jong talent groot is. Om het tij te keren worden traineeships in meerdere varianten  aangeboden, onder andere door KIQ Traineeships, Ascending People en Jump. Wadinko, een regionale participatiemaatschappij, zette WIMM Traineeship op (Wij Investeren in Mens en Maatschappij). Een initiatief waar zowel A+O-bedrijf Rollepaal als jong talent Lars Boerrigter dankbaar gebruik van maakten.

Lees meer...

"Geef vluchtelingen een kans"

Nu de economie weer volop aantrekt, neemt de schaarste aan technisch personeel toe. Maar niet voor het A+O-bedrijf Demaco. Door breed personeel te werven, lukt het om alle vacatures te vervullen. Ook statushouders blijken voor Demaco welkome medewerkers.

Lees meer...

Pagina 1 van 9


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.