login

Pagina 1 van 9

Flexkrachten kansen bieden via een bbl-traject

Scania Logistics Netherlands wil de stap maken naar een lerende organisatie en geeft (flex)medewerkers graag een gevulde rugzak mee. Vandaar dat het bedrijf gebruik maakte van de zbi-regeling van A+O om bbl-leerlingen via een flexorganisatie te plaatsen. Marco de Boer van Scania Logistics Netherlands en Bianca van Sommeren van Randstad geven uitleg.

Lees meer...

Talent in de regio behouden met traineeships

V.l.n.r.: Dorien Neutel, Lars Boerrigter, Manon Smellink

Steeds meer hbo- en wo-afgestudeerden vertrekken uit de provincies Overijssel en Gelderland. Terwijl de behoefte aan jong talent groot is. Om het tij te keren worden traineeships in meerdere varianten  aangeboden, onder andere door KIQ Traineeships, Ascending People en Jump. Wadinko, een regionale participatiemaatschappij, zette WIMM Traineeship op (Wij Investeren in Mens en Maatschappij). Een initiatief waar zowel A+O-bedrijf Rollepaal als jong talent Lars Boerrigter dankbaar gebruik van maakten.

Lees meer...

"Geef vluchtelingen een kans"

Nu de economie weer volop aantrekt, neemt de schaarste aan technisch personeel toe. Maar niet voor het A+O-bedrijf Demaco. Door breed personeel te werven, lukt het om alle vacatures te vervullen. Ook statushouders blijken voor Demaco welkome medewerkers.

Lees meer...

Vitamine A - Aandacht voor nieuwe medewerkers

Sinds januari dit jaar werkt Thales Nederland met een gloednieuw onboarding-programma voor nieuwe medewerkers (onboarding betekent letterlijk ''het aan boord brengen van'': het inwerken van een nieuwe medewerker. Het proces begint als een medewerker ja heeft gezegd tegen de nieuwe baan, dus nog voordat iemand formeel in dienst is bij de organisatie, red.) Het doel? “Iemand moet zich welkom en daardoor verbonden voelen met Thales, en daarnaast ook zo snel mogelijk goed en met plezier aan het werk kunnen”, vertelt Geke Kooij, Director Human Resources van Thales Nederland. Aandacht is het toverwoord om dat te bereiken.

Lees meer...

Mindervaliden op de werkvloer: denken in kansen, niet in problemen

Veel bedrijven schrikken terug voor het aannemen van een mindervalide werknemer. “Nergens voor nodig”, zegt Sita Pahladsingh van JetSupport. Sinds 2006 werkt daar Marco Zantman die in een rolstoel zit. “Je moet vooral denken in kansen, niet in problemen. Een werknemer als Marco, daar zou ik er nog wel 10 van willen.”

Lees meer...

Pagina 1 van 9


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.