login

Kartrekker Banenafspraak Aart van der Gaag: “We gaan onze doelstelling zeker halen”

Precies een jaar gelden begon Aart van der Gaag als ‘aanjager’ voor de Banenafspraak. Het is zijn missie tot 2026 in samenwerking met het bedrijfsleven 100.000 banen voor arbeidsbeperkten te realiseren. Hoe is op dit moment de stand van zaken? “Overal waar ik kom, zie ik ontzettend veel enthousiasme onder bedrijven.”

Vorig jaar oktober werd Aart van der Gaag aangesteld door VNO-NCW, LTO en MKB Nederland om invulling te geven aan de Banenafspraak. “Het was een zeer dynamisch jaar”, vertelt Van der Gaag. Om draagvlak voor zijn missie te krijgen gaf hij niet alleen talloze interviews, maar ging hij ook van bijeenkomst naar bijeenkomst. “Ik heb in totaal zo’n 1.500 werkgevers ontmoet. Heel veel enthousiaste verhalen, heel veel mooie voorbeelden van werkgevers die al een op succesvolle manier met arbeidsbeperkten werken.”

Ambassadeursnetwerk

En er kwam ook budget , waardoor hij personeel kon aannemen en concrete zaken van de grond kon tillen. Er is nu een website, Opnaarde100000.nl, waar werkgevers alle benodigde informatie kunnen vinden. Recent verscheen ook het ‘100.000 Banenboek’ met daarin tal van best practices. En binnenkort volgt nog een publiciteitscampagne.

“Maak gebruik van ambassadeurs: dat werkt echt!”

Van der Gaag heeft er bewust voor  gekozen om een ‘ambassadeursnetwerk’ op te zetten: ondernemers die andere ondernemers vertellen hoe zij arbeidsbeperkten in hun bedrijf hebben geïntegreerd. “Dat werkt het allerbeste, als je van andere ondernemers hoort hoe ze het hebben gedaan en waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Dan hoor je bijvoorbeeld dat je rekening moet houden met een aantal mismatches, voordat je de goede kracht te pakken hebt.” Om bedrijven in de metalektro te enthousiasmeren, is Van der Gaags belangrijkste advies om van deze ambassadeurs gebruik te maken. “Want dat werkt echt.”

Best practices

En best practices zijn er te over. Zoals die van het bedrijf Ferro-Fix. Dat bedrijf levert ondergrondse vuilcontainers, die in Polen werden geproduceerd, vertelt Van der Gaag. “Voorheen kwamen die containers kant en klaar naar Nederland, vijf per vrachtwagen. Tot de directeur met zijn vrouw in de Ikea liep en zei: ‘als we de containers nu in onderdelen naar Nederland brengen, dan passen er wel dertig in één vrachtwagen’. Inmiddels werkt Ferro-Fix met 137 arbeidsbeperkten, die de containers maken en assembleren. En de omzet is gestegen van 2 naar 8 miljoen euro. Dat is toch een fantastisch verhaal!”

Knelpunten

Wel merkt Van der Gaag in de praktijk dat werkgevers nog tegen twee knelpunten aanlopen.  “Het eerste knelpunt is het ontbreken van transparante bestanden: gemeenten en UWV moeten er snel werk van maken om het aanbod van arbeidsbeperkten helder in kaart te brengen. Want we kunnen het niet hebben dat er straks wel vacatures zijn, maar het aanbod er vervolgens niet is.” Wat daarnaast knelt, is het werkgeverschap, zo hoort Van der Gaag veel in de praktijk. “Werkgevers zijn vaak toch terughoudend, ondanks dat er no-risk polis is en er loonkostensubsidies en ondersteunende jobcoaches zijn. Het zou goed zijn, als ook binnen de metalektro gekeken wordt hoe daar een mouw aan is te passen. Je kunt denken aan sociale payrollorganisaties aan wie het werkgeverschap wordt uitbesteed.”

Maar ondanks alle hobbels van het afgelopen jaar, ligt alles prima op koers, zegt Van der Gaag. “Ik merk dat het enthousiasme onder bedrijven zo groot is, dan we de doelstelling voor dit jaar en volgend jaar zonder twijfel gaan halen. En ik nodig metalektrobedrijven van harte uit daar ook hun bijdrage aan te leveren!”

Meer informatie

Aart van der Gaag, commissaris 100.000 banen, tel. 06-51 68 18 14 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..