login

Instroom personeel

A+O stimuleert dat er steeds nieuwe, kwalitatief goede medewerkers instromen in de sector. Wij richten ons hierbij zowel op groene instroom (leerlingen) als op zij-instromers.

instroom

Techniektalent.nu
Op initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties hebben technische sectoren hun krachten gebundeld in TechniekTalent.nu. TechniekTalent.nu ontwikkelt producten en diensten om het imago van de technische sector te verbeteren en instroom en behoud van (jonge) mensen te bevorderen. 

Vergoedingen
Om de kwantitatieve en kwalitatieve instroom bij de metalektrobedrijven te stimuleren, ontvangen bedrijven die leerlingen met een leerarbeidsovereenkomst opleiden een vergoeding. Sinds 1 januari 2014 kunnen werkgevers ook een vergoeding krijgen als ze een leerwerkplek aanbieden aan leerlingen die een hbo duale opleiding volgen.
Tot en met 31 december 2016 kunnen werkgevers ook een A+O vergoeding krijgen als zij stages of praktijkplaatsen beschikbaar stellen aan leerlingen op bol- of hbo/wo-niveau, die graag praktijkervaring opdoen.

ProjectenAONspecial 10 2015
A+O ondersteunt tal van projecten om de instroom van schoolverlaters en zij-instromers te vergroten. Belangrijk hierin is de instroom van leerlingen uit de flexibele schil rond bedrijven en het bevorderen van de instroom vanuit andere sectoren (in samenwerking met andere fondsen).

Als onderdeel van het Sectorplan voert A+O het project ‘Bevordering instroom van mensen met een arbeidsbeperking uit’. Daarmee geeft A+O invulling aan de doelstelling van het kabinet om 100.000 arbeidsbeperkten aan de slag te helpen.
Bekijk de A+O special 'Buitenstaanders'

Verbinden
A+O verzamelt vragen en creatieve oplossingen rondom instroom en maakt deze toegankelijk voor de sector. Zo organiseren wij bijvoorbeeld kenniskringen, praktijkopleidersdagen, informatie- bijeenkomsten en publiceren we artikelen en best practices in A+O nieuws, ons online magazine.

Op zoek naar een stimuleringsvergoeding om medewerkers te laten instromen in de sector?
Bekijk hier ons aanbod.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.