login

Aantrekkelijke werkgever: tevreden medewerkers!

Nieuwe A+O-workshop employer branding begin 2017 van start

Boeien en binden staat of valt met hoe aantrekkelijk je als bedrijf bent voor werknemers. Vandaar dat A+O begin 2017 start met een workshop employer branding.  Employer branding geeft je bedrijf een gezicht op de arbeidsmarkt. Maar versterkt daarnaast ook je visie en bedrijfscultuur. Als een bedrijf aantrekkelijk wil zijn voor haar medewerkers, is het plezierig om bij dat bedrijf te werken. En bij een leuk bedrijf werken, beïnvloedt werkgeluk.

“Het tekort aan goed personeel is al jaren bekend en wordt steeds meer een uitdaging. Iedereen wil de beste medewerker. Maar hoe trek je vakpersoneel aan? En hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf aantrekkelijk blijft?”, zegt A+O-projectleider Marloes Jonkman. “Technische bedrijven zijn bescheiden en vaak intern gericht. Met employer branding treedt je naar buiten en laat je anderen zien waar je goed in bent.”

Authentieke boodschap

Met de workshop wil A+O echter niet alleen de koppeling leggen met potentieel maar ook met huidig personeel. “Het gaat dus ook om goed werkgeverschap Lost een organisatie de belofte van een leven lang leren, goede werk-privébalans en innovatieve beloningsprogramma’s daadwerkelijk in? Employer branding is geen verkooptool, maar een bedrijfsvisie. Je boodschap moet ook echt je visie zijn anders wordt er onvermijdelijk doorheen geprikt. Maar wie goed weet te boeien en binden, zorgt er ook voor dat medewerkers prettiger in hun vel zitten. Bovendien kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de gehele sector aantrekkelijker wordt.”

‘Employer branding is geen verkooptool, maar een bedrijfsvisie.’

Mogelijk met een beperkt budget

De praktische en duurzame workshop biedt A+O-bedrijven handvatten. Deelname is kosteloos en de workshop duurt een dagdeel. “Veel bedrijven denken dat employer branding alleen mogelijk is met een ruim budget. In de workshop besteden we echter ook aandacht aan klein en praktisch beginnen. Wat heeft effect? En hoe kunnen we met een beperkt budget toch serieus met dit onderwerp aan de slag?”, vertelt Jonkman. “Hoe staat het nu eigenlijk met je employer brand? Hoe zorg je dat wat je belooft ook klopt? En hoe ga je met arbeidsmarktcommunicatie aan de slag?”

Visie en bedrijfscultuur versterken

Ernst Schipper employer branding kleiner formaat

“Er liggen kansen die je met deze workshop kunt grijpen”

Workshopleider Ernst Schipper van Andersgaankijken legt uit: “De workshop is niet alleen bedoeld voor hr-medewerkers. Maar eigenlijk voor iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor het versterken van het bedrijf. Er liggen kansen die je met deze workshop kunt grijpen. Employer branding wordt in de Metalektro nog niet groot toegepast. Er is dus nog volop ruimte om dingen te proberen. In de workshop leer je hoe je de kern van je bedrijfscultuur kunt identificeren, hoe je dit omzet in content en hoe dat van invloed is op in- en externe beeldvorming en werkgeluk. Concreet en tastbaar op een interactieve manier en met veel ruimte voor input.”

Extra adviesgesprek op locatie

“We gaan ervan uit dat de workshop inspireert en voldoende bagage biedt om met een eerste opzet aan de slag te kunnen gaan. Maar we weten ook hoe het vaak na een workshop verloopt: enthousiast keer je terug naar je bedrijf, waar echter de waan van de dag alle aandacht opeist en je nieuwe plannen uiteindelijk in de bureaula verdwijnen”, zegt Jonkman. “Om dat te voorkomen bieden we na afloop de mogelijkheid van advies op locatie. De workshopleider komt dan langs voor een twee uur durend adviesgesprek. Concrete opvolging in 1-op-1-begeleiding dus. Kortom, geen enkele reden meer om niet met employer branding aan de slag te gaan!”

Meer informatie

Geïnteresseerd? Houd begin 2017 uw mailbox in de gaten. Kunt u niet tot die tijd wachten? Neem dan direct contact op met A+O-projectleider Marloes Jonkman via telefoonnummer 06 - 23 78 04 19 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met uw regiomanager.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.