login

‘Alles wat je investeert, biedt rendement’

Ontwikkeling staat voorop bij Meijer Handling Solutions in het Friese Sint Jacobiparochie. Niet alleen de ontwikkeling van nieuwe, unieke producten maar ook de ontwikkeling van mensen. “Innovatie is de kracht van Meijer altijd al geweest”, vertelt Jacob de Haan, engineer bij Meijer. “En het is de bedoeling dat de jongeren van nu ons straks voorbij streven in kennis, vanwege alle mogelijkheden die wij bieden.”

“Ik geloof sterk in onderwijs en verandering”, vertelt De Haan, tevens erkend stagebegeleider. “Wij zijn een familiebedrijf en dat maakt dat we sneller nadenken over de toekomst. Alles wat je investeert, biedt rendement. Misschien niet de eerste paar jaar, maar op de lange termijn zie je er altijd iets van terug.”

De klant geven wat hij nodig heeft

In totaal heeft de Meijer-Group ongeveer 170 man personeel waarvan zo’n 48 personen bij Meijer Handling Solutions, het bedrijf dat onder andere voorzetapparatuur voor heftrucks ontwikkelt. Aan de Oudebildtdijk, op steenworp afstand van de Waddenzee, vindt met grote regelmaat innovatie plaats. De Haan: “R&D vinden we een belangrijke tak van sport en we denken graag out-of-the-box. Vandaar dat er standaard diverse innovatieprojecten lopen. Eén keer per week komen we bij elkaar volgens de Scrum-methode, een methode waarbij verschillende disciplines zoals engineering, verkoop, marketing en inkoop kort de stand van zaken bespreken. Sommige innovaties leiden tot niets, andere tot een geheel nieuw standaard product. Het doel? De klant een product geven dat hij nodig heeft waardoor hij efficiënter kan werken en dus geld kan besparen.”

Zo ontstond er bijvoorbeeld in 2003 vanuit de markt een vraag naar een nieuwe oplossing voor het opnemen en handelen van goederen zonder gebruik te maken van pallets. “Dit was voorheen alleen mogelijk met dure en complexe voorzetstukken die voorop een heftruck gemonteerd kunnen worden”, zegt Tjal Goldenbeld, marketing assistent bij Meijer Handling Solutions. “Het gebruik van pallets is een relatief dure en milieuonvriendelijke aangelegenheid. Bovendien bespaart het veel ruimte als een lading tijdens transport niet op een pallet hoeft te staan. Vandaar dat Meijer de ROLLERFORKS® heeft ontwikkeld, een uniek voorzetstuk dat op elke heftruck past. Een relatief simpel idee, maar heel innovatief. Het won zelfs de Logistica-Award in 2003. Inmiddels is het product gepatenteerd en wordt het wereldwijd met succes verkocht.”

Meer instroom in de techniek

Maar wie denkt dat Meijer Handling Solutions kennis binnenshuis houdt, heeft het mis. “Het is ontzettend belangrijk dat er meer instroom van jongeren in de techniek plaatsvindt. Daar moeten we met elkaar voor zorgen”, aldus De Haan. “Wij willen graag een springplank en ontwikkelingsveld zijn voor mensen die het metaalvak in willen. Boeien en binden. Vandaar dat ons uitgangspunt ontwikkelen is. Maakt iemand na de opleiding een uitstap naar een ander bedrijf dan is dat helemaal niet erg. Als het werkveld maar breed blijft en vaak genoeg komen mensen vanzelf weer naar ons terug.” Neem Tjal Goldenbeld, hij doet momenteel de opleiding small business en retail management aan Stenden Hogeschool Leeuwarden en doet dat duaal bij ons. “Maar ik werk al meer dan 12 jaar voor Meijer, ooit begonnen als zaterdagkracht.”

Het is een belangrijk voordeel, vindt ook De Haan “Wie meerdere plekken in het bedrijf heeft gezien, neemt van elke afdeling belangrijke kennis mee. Vandaar dat het bij ons erg gebruikelijk is om door te stromen naar een nieuwe functie binnen het bedrijf. Ik ben zelf ook begonnen op de werkvloer.” Sterker nog, vult Goldenbeld hem aan: “Je doorontwikkelen staat zelfs omschreven in het personeelshandboek als een van de mogelijkheden die Meijer biedt: wie uitgeleerd is, kan zich eventueel om laten scholen naar een andere functie.”

Hoe je zorgt voor een lerende bedrijfscultuur? “Gewoon door de mogelijkheid te geven en zelf het goede voorbeeld te geven”, aldus De Haan. “Ik word volgend jaar 50 maar dat betekent niet dat ik stop met ontwikkelen. Ik ben pas na mijn 40e CNC machineprogrammeur geworden en ik wil dit jaar gewoon nog een cursus erbij doen.” Die spirit werkt aanstekelijk zegt Tjal Goldenbeld. “ Vandaar dat ik sinds kort via Facebook collega’s feliciteer met het behalen van bijvoorbeeld een lasdiploma. Het kan intern motiveren om ook een cursus te doen en het informeert de buitenwereld over de mogelijkheden tot bijscholing bij Meijer.”

Techniek Tastbaar

Het is belangrijk dat techniek een gezicht krijgt, zegt De Haan. “Onze gemiddelde leeftijd is momenteel 38 jaar. Dat klinkt niet oud, maar de leeftijd is de laatste jaren flink toegenomen. Omdat we weinig verloop hebben in personeel en veel vakmensen hebben van ongeveer dezelfde leeftijd weet je nu al dat je over een aantal jaar een gat moet gaan opvangen.”

Om de jongeren van 10 tot 16 jaar techniek te laten beleven stond Meijer Handling Solutions daarom onlangs met een stand op de beurs ‘Techniek Tastbaar’ in Leeuwarden. Uiteraard met de ROLLERFORKS®. Goldenbeld: “De techniek moet weer sexy worden. Metaaltechniek? Nee, dat klinkt te stoffig. Jongeren moeten weer meer betrokken raken bij het eindproduct en zich trots kunnen voelen op het eindproduct.” De Haan besluit: “Vaak denken mensen nog dat techniek vies, zwaar en gevaarlijk werk is terwijl dit tegenwoordig bijna niet meer aan de orde is vanwege automatiseringen en andere hulpmiddelen. Nu is het aan ons het relatieve slechte imago te verbeteren.”

Meer informatie:

Jacob de Haan, engineer bij Meijer, tel: 0518-49 29 95 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tjal Goldenbeld, marketing assistent bij Meijer, tel: 0518-49 29 92 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

A+O Contactpersonen

Eelke Riemersma


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.