login

Voldoende Vitale Vakmensen

Looptijd: 1 oktober 2018 t/m 15 mei 2020 *

- Hoe verbetert u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?
- Hoe zet u duurzame inzetbaarheid op de kaart binnen uw bedrijf?
- Hoe brengt u uitdagingen, kansen en knelpunten binnen uw bedrijf in beeld?
- Hoe vertaalt u plannen naar concrete acties om duurzame inzetbaarheid te verbeteren?
- Hoe gaat u om met werknemers die (dreigend) verminderd inzetbaar zijn?

Duurzame inzetbaarheid (DI) is een grote uitdaging. A+O biedt u kosteloos ondersteuning aan op dit thema. Dat doen we in samenwerking met adviesbureau Berenschot, dat uw bedrijf helpt met analyse, advies en implementatie.


 


Waarom meedoen?

Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk en actueel onderwerp dat ook uw bedrijf raakt. Het gaat om werknemers fit houden, hen mee laten groeien met nieuwe ontwikkelingen en om een aantrekkelijk werkgever zijn en blijven. Kortom: om voldoende vitale vakmensen. Nu en in de toekomst.

Menukaart Duurzame Inzetbaarheid

In de periode 1 oktober 2018 t/m 15 mei 2020* kunt u gebruik maken van het advies en de ondersteuning van Berenschot. De concrete vraag van uw bedrijf is daarbij altijd het uitgangspunt. In de onderstaande menukaart vindt u het aanbod.

Dit aanbod is flexibel. U kunt zich aanmelden voor het gehele aanbod in de menukaart (1,2 en 3), maar het is ook mogelijk om afhankelijk van uw behoefte te kiezen voor één of meerdere onderdelen. Per onderdeel is een aantal uren aan ondersteuning beschikbaar.

Klik voor rmeer informatie over de onderdelen op de kopjes.

Onderdeel  Voor wie?  Activiteit/inhoud  Resultaat 
1. Doe de Quickscan Bedrijven die meer inzicht willen in DI-thema's binnen het bedrijf.    Uitvoeren van een bedrijfsanalyse op het gebied van DI. Een gericht DI-advies waar het bedrijf mee aan de slag kan gaan. 
2. Maak een plan
(max. 24 uur ondersteuning)    
Bedrijven die goed zicht hebben op de DI-thema's die binnen het bedrijf spelen en een plan willen opstellen.   Opstellen van een gericht bedrijfsplan DI waarin een koppeling wordt gemaakt met de (strategische) DI-doelen van het bedrijf. Een gericht bedrijfsplan DI met duidelijk geformuleerde DI-doelen, inclusief planning en implementatieadvies. 
3. Aan de slag
(max. 40 uur ondersteuning)
Bedrijven die met één of meerdere DI-thema's aan de slag willen in het bedrijf.  Begeleiding bij de uitvoering van DI (op onderdelen) binnen het bedrijf. Opgesteld beleid, uitgevoerde training, procesoptimalisatie, kosten-baten berekening, etc. (zie voorbeelden flyer). 

Advies en ondersteuning bij (dreigende) verminderde inzetbaarheid

Hoe zit het eigenlijk bij medewerkers met (dreigende) verminderde inzetbaarheid? Medewerkers met klachten en een hoog risico op uitval?

Binnen het project is ruimte gereserveerd voor bijvoorbeeld het meedenken over aanpassingen in werk, het aanleren van gesprekvaardigheden of een specifieke hulpvraag van een medewerker. Het gaat om hulp of advies voor werkgevers én voor individuele werknemers. Per werkgever of werknemer is een dagdeel beschikbaar.

 


Na aanmelding nemen wij contact met u op. Gezamenlijk bekijken we welke adviseur u het beste kan helpen. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit duurzame inzetbaarheidsproject voor uw organisatie? Neem dan contact op met projectleider Manon Lubbers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer 06 - 52 89 17 69) of uw regiomanager

Downloads

Factsheet Aan de slag
Factsheet Doe de quickscan
Factsheet Maak een plan

Voorbeeld rapportage quickscan bedrijfsscan aanvullende modules
Voorbeeld rapportage quickscan ken- en stuurgetallen

 

ESF logo

 

 

 

 

(*): Zodra het budget is uitgeput wordt de aanvraagmogelijkheid voor deze regeling gesloten.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.