login

Pagina 1 van 2

Voldoende Vitale Vakmensen

Looptijd: 1 oktober 2018 t/m 15 mei 2020 *

- Hoe verbetert u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?
- Hoe zet u duurzame inzetbaarheid op de kaart binnen uw bedrijf?
- Hoe brengt u uitdagingen, kansen en knelpunten binnen uw bedrijf in beeld?
- Hoe vertaalt u plannen naar concrete acties om duurzame inzetbaarheid te verbeteren?
- Hoe gaat u om met werknemers die (dreigend) verminderd inzetbaar zijn?

Duurzame inzetbaarheid (DI) is een grote uitdaging. A+O biedt u kosteloos ondersteuning aan op dit thema. Dat doen we in samenwerking met adviesbureau Berenschot, dat uw bedrijf helpt met analyse, advies en implementatie.

Lees meer...

Zelfroosteren en Zelfsturing

Looptijd: 1 maart 2018 t/m 31 december 2018 *

Zelf kiezen hoe je je werk uitvoert of je eigen werktijden kiezen. Dat klinkt heel aantrekkelijk. Voor werknemers, maar ook voor leidinggevenden.

Eigen regie kan helpen bij efficiënter werken, problemen oplossen en werkmotivatie. Er zijn echter ook valkuilen. Het werk moet wel op tijd klaar zijn en afstemmen met collega’s kan lastig zijn.

 

Zelfsturing en zelfroosteren kunnen helpen bij het vergroten van duurzame inzetbaarheid en zijn instrumenten voor aantrekkelijk werkgeverschap.

Lees meer...

Workshop bijblijven of afhaken

Looptijd: 1 maart 2018 t/m 31 december 2018 *

Hoe kunt u als hr-professional uw organisatie helpen een leercultuur te creëren die voortdurend verbetert? Een cultuur waar medewerkers durven te experimenteren, waar fouten gemaakt en gedeeld worden en waar men in staat is om kritisch te blijven kijken? In de workshop ‘Bijblijven of afhaken?!’ krijgt u antwoord op deze vragen. Na de workshop bent u als hr-professional in staat om medewerkers aan te moedigen om te blijven leren en met het oog op de toekomst de organisatie te helpen bij het verder ontwikkelen van een leercultuur.

 

Lees meer...

Persoonlijke inzetbaarheidsscan

Looptijd: 1 maart 2018 t/m 31 december 2019

Wilt u inzicht in de duurzame inzetbaarheid van uw mensen? De persoonlijke inzetbaarheidsscan (WAI) is een quick scan die u hierbij kan helpen. De scan meet het huidige en toekomstige werkvermogen van (groepen van) medewerkers in bedrijven. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar gezondheid, werkomstandigheden, inzetbaarheid en verzuimrisico. Wanneer u dit in kaart hebt gebracht, heeft u concrete informatie waarmee zowel uw organisatie als uw medewerkers gericht aan duurzame inzetbaarheid kunnen werken.

 

 

Lees meer...

Adviestraject gesprekscyclus

Looptijd: 1 maart 2017 t/m 31 december 2019 *

Het doel van een gesprekscyclus, ook wel beoordelingscyclus genoemd, is het aan- en bijsturen, motiveren en ontwikkelen van medewerkers. A+O stelt een vergoeding beschikbaar voor begeleiding bij het opzetten en/of doorontwikkelen van deze gesprekscyclus.

 

Lees meer...

Pagina 1 van 2


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op onze website te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies.