login

Pagina 1 van 4

Werknemers uit de Metalektro worden opgeleid tot docent

Omdat er een groot tekort aan techniekdocenten dreigt, zijn er momenteel verschillende initiatieven om werknemers van bedrijven als docent in het onderwijs te laten werken. Zo ook in Zuidwest- Nederland, waar de STC-Group (het kennis- en opleidingsinstituut voor scheepvaart, transport en havenindustrie) een project heeft gestart om ‘hybride docenten’ op te leiden.

Lees meer...

"Robotisering kan scheepsbouw een economische impuls geven"

Op 1 april jongstleden was minister Henk Kamp van Economische Zaken op bezoek bij het TIMA-project van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Binnen het project wordt gekeken naar de mogelijkheden om robotica in te zetten bij de productie van schepen en scheepsonderdelen. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen school en bedrijfsleven in de praktijk kan worden gerealiseerd.”

Lees meer...

Twente zet techniek op de kaart

Bedrijven en scholen koppelen en jongeren een goed beeld geven van werken in de techniek. Het is voor veel regio’s een flinke uitdaging. In Twente weten ze met succes de krachten te bundelen. Mineke Bosch, coördinator vmbo Carrousel Twente, en Pieter van Schilt, directeur vmbo Pius X College in Almelo, geven uitleg.

Lees meer...

Nieuw concept in Nederland: de vakhavo

Calvijn College Goes biedt havisten natuur en techniek ook praktijkprogramma

Jonge leerlingen die hersenen én handen weten te gebruiken? De techniek vraagt er steeds vaker om. Vandaar dat het Calvijn College in Goes dit jaar startte met de vakhavo waarbij het ‘gewone’ havoprogramma is verrijkt met een dag per week technische praktijk. De resultaten zijn veelbelovend. Maar er is nog volop ruimte voor meer deelnemende stagebedrijven. 

Lees meer...

Innovatiehubs, de manier om jong talent aan te trekken

Innovatiehubs schieten in het oosten van het land als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er 10 hubs  (hub= spil of as) waarbij één of meerdere bedrijven zijn aangesloten. En de vraag ernaar blijft groot. Hoe dat komt? Het is de ideale manier om aan jong vaktalent te komen en ruimte te bieden voor innovatie.

Lees meer...

Pagina 1 van 4