login

Nieuwe A+O-ambassadeur: Desirée Tonino

A+O heeft er sinds kort een nieuwe ambassadeur bij in de regio Zuidwest-Nederland: Desirée Tonino, hr- manager bij Atlas Copco. “A+O is een vooruitstrevend opleidingsfonds dat de laatste jaren de juiste weg heeft gevonden. Het lijkt me leuk om mee te denken, mijn stem te laten horen, kritisch te zijn en samen dingen nóg beter te maken”, vertelt Tonino enthousiast.

 

Tonino werkt al 18 jaar in de grootmetaal. Eerst 13 jaar bij Nedstaal in Alblasserdam en nu bij Atlas Copco in Zwijndrecht. “Een themabijeenkomst van A+O heeft me uiteindelijk mijn huidige baan opgeleverd”, zegt Tonino. “Ik raakte er aan de praat met iemand van Atlas Copco en werd vervolgens gevraagd daar hr en opleidingen te komen centraliseren en professionaliseren. Een leuke uitdaging natuurlijk.”

Geen dag is hetzelfde

De bedrijven van Atlas Copco ontwikkelen wereldwijd industriële, energiezuinige oplossingen. Producten zijn onder andere compressoren, persluchtdrogers, stikstofgeneratoren, vacuümpompen, aggregaten en automotive tools. “Wat mijn werk zo leuk maakt? De breedte van het vak. Geen dag is hetzelfde. Zo ben ik bezig met procesverbetering maar ook met mensen helpen en laten ontwikkelen. Samen bouwen we aan de organisatie en trekken we het geheel naar een hoger niveau.”

Naast werk houdt Tonino zich graag bezig met haar kinderen, een dochter van 8 en zoon van 3 jaar. “Ik ben een mensenmens en dus ook een familiemens. In de weekenden trek ik graag het bos in of lees een boek. Ik houd ervan om mensen te helpen en doe ook graag aan kennisdeling. Vandaar dat ik A+O-ambassadeur wilde worden. Regiomanager Marloes Jonkman ken ik al vanuit haar vorige functie en het lijkt me leuk nu op deze manier samen te werken.”

Lijm tussen alle stakeholders

“Hoe ik de rol van ambassadeur zie? Ik loop inmiddels al een poosje mee in de Metalektro en heb al veel voorbij zien komen in de sector. Stiekem dacht ik vaak: had dat niet anders of beter gekund? Nu wordt het tijd om mijn ervaring ook op een andere manier in te zetten. A+O is daar een prima platform voor. Het fonds is echt in staat de verbinding te leggen en de brug te slaan naar de toekomst. Het is de lijm tussen alle stakeholders. En ik lever daar graag mijn steentje aan bij.”

Hire for attitude

Aan een visie ontbreekt het niet bij Tonino. “De Metalektro is een diverse branche. Het is een sector met zowel grote als kleine bedrijven. Dat zijn twee totaal verschillende werelden. Bovendien verschilt de marktwerking onderling sterk, denk bijvoorbeeld aan de hightech. Maar ondanks de verschillen ben ik van mening dat alle bedrijven én scholen zich meer op het individu zouden moeten richten”, vertelt Tonino gedreven. “Natuurlijk zijn vaardigheden belangrijk. Maar hoe iemand in elkaar zit, vertelt veel meer over de match met een bepaald profiel. Past een functie echt bij hoe jij als persoon bent? Nog te vaak wordt een verkeerde keuze gemaakt, met een burn-out of uitval als gevolg. Zonde natuurlijk. Hire for attitude, not for skills. Bij Atlas Copco zijn we daar nu al geruime tijd mee bezig. We hebben voor onze profielen specifieke assessments ontwikkeld en dat is absoluut succesvol gebleken.”

Onderlinge samenwerking

“Wat ik juist een kracht van de branche vind? De onderlinge samenwerking. Zo zijn we onlangs met het Da Vinci College en andere bedrijven een modulaire hbo-opleiding gestart. Niet alleen hebben we dat gezamenlijk ontwikkeld, het wordt ook door de bedrijven gegeven. Een mooi voorbeeld.” Tonino voelt zich duidelijk betrokken bij de branche en levert graag een bijdrage. “Ik denk graag mee en durf mijn stem wel te laten horen. Ik kijk ernaar uit dat vanaf nu ook als A+O-ambassadeur te gaan doen.”

Meer informatie:

Desirée Tonino, hr-manager bij Atlas Copco, telefoon (078) 6230 230 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

A+O Contactpersonen

Marloes Jonkman