login

Pagina 1 van 8

Mindervaliden op de werkvloer: denken in kansen, niet in problemen

Veel bedrijven schrikken terug voor het aannemen van een mindervalide werknemer. “Nergens voor nodig”, zegt Sita Pahladsingh van JetSupport. Sinds 2006 werkt daar Marco Zantman die in een rolstoel zit. “Je moet vooral denken in kansen, niet in problemen. Een werknemer als Marco, daar zou ik er nog wel 10 van willen.”

Lees meer...

Investeren in stagiaires levert altijd iets op

RR Mechatronics zet fors in op innovatie en ontwikkeling. De zaken gaan goed en het aantal medewerkers is maar liefst verdubbeld in drie jaar tijd. Hoe het bedrijf uit Zwaag aan de juiste medewerkers komt? Onder andere uit het grote aantal stagiaires dat er jaarlijks rondloopt. “Een flink deel van hen blijft plakken. Zowel in vakantiewerk als in vaste banen”, zegt Olaf Smit, Manager Operations bij RR Mechatronics. “Investeren in stagiaires, het levert altijd iets op".

Lees meer...

"De techniek heeft altijd al mijn interesse gehad"

International welding engineer Vera Wemmenhove vertelt over haar indrukwekkende loopbaan.

Het aantal vrouwen in technische bedrijven is vaak op één, hoogstens twee handen te tellen. Zeker als het om hoogopgeleide technische functies gaat. Vera Wemmenhove vormt een uitzondering op de regel. Niet alleen is ze welding engineer bij ETC en EMS-Evolves en deed ze werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, ze volgde bovendien de hoogst mogelijke NIL-lasopleiding en mag zichzelf international welding engineer noemen. Een titel die niet velen gegeven is.

Lees meer...

Met alleen maar mannen op de apenrots doe je je bedrijf tekort

Vrouwelijke technici? Er is een groot tekort aan. De techniek is een mannenbolwerk en vrouwen vind je er vooral in administratieve of hr-functies. High-tech bedrijf Bradford laat echter zien hoe het ook kan. “Hier is 25 procent van het personeel vrouw, ook in technische functies”, vertelt Pernel van Riet, projectleider productgroep zonnesensoren bij Bradford en afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, lucht- en ruimtevaarttechniek. “En de diversiteit is een groot voordeel.”

Lees meer...

Vervaet-werknemer Rick Verboom wint EuroSkills 2016

Sinds kort mag Rick Verboom zich de beste CAD-tekenaar van Europa noemen. Tijdens de EuroSkills 2016 in het Zweedse Göteborg won hij een gouden plak. Tot grote verrassing van Vervaet BV, het bij A+O aangesloten bedrijf waar hij naast zijn studie werkt. “Ze hadden het echt niet verwacht en ik eerlijk gezegd zelf ook niet.”

Lees meer...

Pagina 1 van 8